lv
mM4RYtZNsrRIlBC9wzTUUOK83EMEIHYCR3CuXobB
2470153

Vai zini, ka Latvijā ražotās Hamonda ērģeles šogad atkal sākušas skanēt?

Vai zini, ka Latvijā ražotās Hamonda ērģeles šogad atkal sākušas skanēt?
Vai zini, ka savulaik Valsts elektrotehniskā fabrika (VEF), kura, kā mēdz teikt, ražoja visu – sākot no adatas līdz pat lidmašīnai, bija iegādājusies oficiālo licenci no amerikāņu inženiera Lorensa Hamonda un tepat Rīgā sāka ražot elektriskās "Hammond" jeb Hamonda ērģeles? Daudzi joprojām nespēj tam noticēt, bet VEF vēstures muzejā ir saglabājušies pierādījumi tam, ka pašmāju Hamonda ērģeļu izgatavošanai tika izmantota Latvijas mežos iegūtā koksne un arī unikāls slavenā mākslinieka Ādolfa Irbītes dizains. 
Ar uzvarām ringā tiecas iedvesmot sievietes atklāt sev boksu. Saruna ar Beatrisi Rozentāli
Uzmanības noteikti netrūkst sievietei, kura kāpj ringā un ar uzvaru debitē profesionālajā boksā. Beatrise Rozentāle profesionāļu cīņā "Arēnā Rīga" izcīnīja uzvaru, bet sarunā ar Latvijas Televīzijas "Sporta studiju" atzina, ka tādēļ neizslēdz iespēju p...
Aicina pieteikties trešajam valsts aizsardzības dienesta iesaukumam

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina jauniešus vecumā no 18 līdz 27 gadiem līdz 1.decembrim pieteikties 2024.gada valsts aizsardzības dienesta jūlija iesaukumam, informē bruņotie spēki.

2024.gada jūlija iesaukums 11 mēnešu garumā tiks īste...

Linda Matisone: Darba grupa kā Latvijas politikas diagnoze
Nodokļu darba grupas darbs būs beidzies ar jaunu nodokļu darba grupu. Dažus nodokļus pacels, un dažus solījumus aizmirsīs. Jaunā koalīcija nāk ar jaunu darba grupu. Un jauno valsts budžetu sasniedz vecā vienotība jeb Latvijas politiskā butaforija.


Komentāri