lv
tVPMKGm0ASlnZfeMb0QruXWUiZsi8BJzNZEldgcs
2465318

Atbalstīta iecere atlaist valstij nelojālus darbiniekus

Atbalstīta iecere atlaist valstij nelojālus darbiniekus

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē šodien atbalstīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredz iespēju valstij nelojālus darbiniekus atbrīvot no darba, ja nav ievērots lojalitātes Latvijas valstij un tās Satversmei pienākums.

Ar grozījumiem paredzēts noteikt, ka nodarbinātības vai dienesta attiecības varēs izbeigt, ja valsts pārvaldē nodarbinātais būs paudis publisku viedokli vai veicis citas darbības, kas nepārprotami liecina, ka viņš nav lojāls Latvijai un tās Satversmei, un turpmāk viņa darbs attiecīgajā institūcijā var būtiski apdraudēt šīs institūcijas darbību vai valsts intereses.

Plānots, ka darba devēji gan izvērtēs, gan piemēros sankcijas, vai darbinieks ievērojis lojalitātes pienākumu.

Deputāte Viktorija Baire (JV) par to pauda bažas, uzskatot, ka tā ir Valsts drošības dienestu (VDD) atbildība. Deputātes ieskatā, tas nozīmējot, ka valsts pārvaldes darbinieks nevarēs kritizēt savu darba devēju.

Jau ziņots, Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) un Saeimas Juridisko biroju izstrādājusi grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, ņemot vērā Saeimā iesniegto vairāk nekā 13 000 pilsoņu iesniegumu "Aizliegt ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās prokremliski noskaņotām personām".

Krievijas kravas kuģis esot atradies netālu no Balticconnector noplūdes vietas

Krievijas kravas kuģis "SVG Flot" aizvadītajā nedēļas nogalē atradies netālu no vietas, kur radusies noplūde Igauniju un Somiju savienojošajā dabasgāzes cauruļvadā "Balticconnector", liecina kuģu satiksmes vietnes "Marine Traffic" dati.

"Marine Traffic...

Turpmāk 90 km/h – valsts autoceļu tīklā samazināts maksimālais atļautais braukšanas ātrums
Latvijā visā valsts autoceļu tīklā, izņemot Siguldas šoseju, no trešdienas maksimālais atļautais braukšanas ātrums atkal ir 90 kilometri stundā, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.
'Esam izmisumā – reisu nav!' Lietuvas pilsoņi no Izraēlas evakuēti, bet kas notiek ar Latvijas (ne)pilsoņiem?
Trešdien pulksten 5.30 Telavivu pameta lidmašīna ar 97 Lietuvas pilsoņiem. Gaisakuģī kopā bija 141 persona, vēsta "Delfi.lt". Lidsabiedrība "airBaltic" uz laiku ir pārtraukusi lidojumus uz Telavivu. "Delfi" vērsās Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM), lai ...


Komentāri