lv
MK7qFREvKIyEsurB6xB8YO6MKSTOt7YfqYNNO7PM
2464185

LM: «‎Ģimenes un ar dzimumu saistīta vardarbība joprojām ir klātesoša» (+VIDEO)

LM: «‎Ģimenes un ar dzimumu saistīta vardarbība joprojām ir klātesoša» (+VIDEO)

Dažādās Latvijas vietās norisināsies sarunu darbnīcas par cieņpilnu attiecību veidošanu.

Vardarbība ģimenē un ar dzimumu saistīta vardarbība joprojām ir klātesoša un aktuāla problēma Latvijā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktā apsekojuma "Vardarbības izplatība Latvijā 2021" dati – katra ceturtā sieviete un katrs piektais vīrietis 18-47 gadu vecumā ir pieredzējuši fizisku vai seksuālu vardarbību. Savukārt katra trešā sieviete Latvijā attiecībās ir pieredzējusi psiholoģisku, fizisku vai seksuālu vardarbību vai vairāku vardarbības formu kombināciju.

Lai mazinātu vardarbības ģimenē un ar dzimumu saistītas vardarbības izplatību, būtiska nozīme ir efektīvai vardarbības novēršanai un preventīvai pieejai, tādēļ Labklājības ministrija sadarbībā ar biedrību "Centrs MARTA" oktobrī rīko radošo sarunu darbnīcu ciklu par cieņpilnu attiecību veidošanu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem "Kā mācēt attiecības?".

Dažādās Latvijas vietās norisināsies septiņas sarunu darbnīcas, kuru laikā ar neformālo izglītības metožu palīdzību tiks veicināta izpratne par dzimumu līdztiesību un pilnveidotas jauniešu prasmes par cieņpilnu un līdztiesībā balstītu attiecību veidošanu un vardarbības mazināšanu sabiedrībā.

Radošo sarunu darbnīcu cikls "Kā mācēt attiecības?" notiks:

12. oktobrī Jēkabpilī, Jēkabpils Agrobiznesa koledžā plkst. 9.55

12. oktobrī Aglonā, BJBLPC "Strops" plkst. 15.00

13. oktobrī Ludzā, Ludzas jauniešu centrā plkst. 13.00

13. oktobrī Varakļānos, Varakļānu jauniešu centrā plkst. 17.30

24. oktobrī Bauskā, Bauskas jauniešu centrā, plkst. 14.00

10. novembrī Liepājā (norises laiks un vieta tiks precizēti)

VDD: nevar izslēgt, ka draudus skolām veic Latvijai nedraudzīgās valstis
Ņemot vērā atkārtoti izsūtītās draudu vēstules simtiem skolu un bērnudārzu, Valsts drošības dienests (VDD) atkārtoti uzsver, ka terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems. Vienlaikus dienests norāda, ka nevar izslēgt iespējamību, ka šīs vēstules nāk no L...
Ministrs: Bojājumi gāzesvadā uzsver kritiskās infrastruktūras noturības nozīmi

Bojājumi Somiju un Igauniju savienojošajā gāzesvadā norāda uz kritiskās infrastruktūras noturības nozīmi hibrīdkara apstākļos, tviterī akcentē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Viņš akcentē, ka bojājumi Somiju un Igauniju savienojošā gāzesvadā un...

Slovākijas fani steidz izpirkt hokeja čempionāta biļetes jau pirmajā tirdzniecības dienā
Otrdien sākās dienas biļešu komplektu tirdzniecība uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm, kas 2024. gada maijā risināsies Čehijā – Prāgā un Ostravā. Latvijas hokeja izlase spēles aizvadīs Ostravā salīdzinoši nelielajā "Ostravar" arēnā, un, kā pārliecinā...


Komentāri