lv
zGFQncletu0PNxFAZg2ijMXaTHDWCZJV8xFhB6vs
2459667

Rīgā notiks Latvijas FinTech forums

Rīgā notiks Latvijas FinTech forums

Šodien Rīgā notiks otrais Latvijas "FinTech" forums, kas pulcēs Latvijas un Eiropas valstu finanšu tehnoloģiju uzņēmumu vadītājus, finanšu un tehnoloģiju profesionāļus, investorus un amatpersonas, informē Latvijas Bankas pārstāvji.

Forumā eksperti diskutēs par aktuālām "FinTech" tēmām, bet līdztekus norisināsies "FinTech" uzņēmumu konkurss "FinTech Factor". Konkursā piedalās deviņi "FinTech" uzņēmumi, kuri darbojas maksājumu nodrošināšanas, kriptoaktīvu un regulatīvo tehnoloģiju jomā.

Konkursa žūrijā strādās "FinTech" jomā pieredzējuši eksperti, tostarp konkursa galvenās balvas nodrošinātājs, "Payall" prezidents Gerijs Palmers.

"FinTech" foruma pirmajā daļā notiks vairākas paneļdiskusijas par "FinTech" nozarē aktuālām tēmām - investīciju piesaisti "FinTech" uzņēmumiem, izaicinājumiem kriptoaktīvu pasaulē, mākslīgā intelekta radītajām attīstības perspektīvām. Plānots atskatīties uz Latvijas "FinTech" stratēģijas ieviešanā paveikto un uz Latvijas "FinTech" vides attīstības tendencēm.

Pēcpusdienā uz foruma galvenās skatuves notiks konkursa "FinTech Factor" fināls un apbalvošanas ceremonija.

Savukārt foruma noslēdzošā daļa atvēlēta kontaktu veidošanai un konsultācijām. Foruma dalībniekiem būs iespēja konsultēties ar Latvijas Bankas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"", "KPMG Baltics" un "The Connector" pārstāvjiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) informē, ka "FinTech" nozare veido aptuveni ceturtdaļu no Latvijas jaunuzņēmumu kopskaita. Lielākā daļa Latvijas "FinTech" uzņēmumu specializējas tādās pieprasītās jomās kā maksājumu nodrošināšana, datu un informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumi, pūļa finansējums, kā arī blokķēdes tehnoloģijas. Sešu gadu laikā nozares uzņēmumi tiešajās investīcijās piesaistījuši vairāk nekā 400 miljonus eiro.

Forumu rīko Latvijas Banka sadarbībā ar LIAA. Forums notiks Gustava Zemgala gatvē 74a, pasākumu telpā "Fantadroms". Foruma darba valoda būs angļu.

ĀM: Izraēla nav lūgusi praktisku palīdzību Latvijai

Izraēla nav lūgusi Latvijai vai citām ES dalībvalstīm praktisku palīdzību, paziņoja Ārlietu ministrijas pārstāve Diāna Eglīte, komentējot notikumu attīstību Izraēlā.

"Latvija ir paudusi solidaritāti ar Izraēlas tautu, stingri nosodot teroristu grupējuma...

Kravas vilcienos muita konstatē 175 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsušas 175 000 cigarešu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Kopumā 8750 paciņas cigarešu bija paslēpta...

SVF samazina Latvijas IKP izaugsmes prognozi šim gadam (+INFOGRAFIKA)

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim gadam, liecina otrdien publiskotais SVF jaunākais pārskats par pasaules ekonomikas perspektīvām ("World Economic Outlook").

Pārskatā SVF prognoz...



Komentāri