lv
z2Cb9hFODZnNB4Oqc4P2EkFRJUgjdynV020TFo2F
2459446

Šoruden rīkos reģionālās sanāksmes par to, kā atpazīt vardarbību

Šoruden rīkos reģionālās sanāksmes par to, kā atpazīt vardarbību

Labklājības ministrija (LM) arī šoruden rīkos reģionālās sanāksmes par to, kā atpazīt vardarbību un rīkoties, lai palīdzētu vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām.

Kā skaidro LM, vardarbības mazināšana ir dienas kārtībā ne vien sociālajiem darbiniekiem un bāriņtiesām, bet arī izglītības iestāžu darbiniekiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem visā Latvijā. Lai gan vardarbība nereti ir slēpta un šķietami neeksistējoša, tā tomēr skar daudzu cilvēku dzīves.

LM īstenotā projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” laikā ik rudeni tiek organizētas metodiski informatīvās sanāksmes Latvijas reģionos, kuru virsmērķis ir veicināt sadarbību starp pašvaldību sociālajiem dienestiem un izglītības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, bāriņtiesām, mediķiem un policiju.

Arī šoruden sanāksmēs tiksies sociālie darbinieki, bāriņtiesu pārstāvji un sociālie pedagogi, lai pilnveidotu savas zināšanas tajā, kā atpazīt vardarbību un rīkoties, lai palīdzētu vardarbībā cietušām un vardarbību veikušām personām.

Sanāksmes laikā dalībniekus ar valsts nodrošinātajiem pakalpojumiem vardarbības apkarošanā iepazīstinās LM Bērnu un ģimenes politikas departamenta vecākā eksperte Elīna Dumpe, bet par kaitējošu seksuālo uzvedību bērnu starpā un kā rīkoties profesionāļiem gadījumā, kad tāda ir konstatēta, izglītos Centrs Dardedze speciālisti. "Centra Marta" jaunatnes programmas vadītāja Madara Mazjāne aicinās ielūkoties statistikā par vardarbību jauniešu vidū, un kā mēs, profesionāļi, to varam atpazīt un palīdzēt.

Metodiski informatīvās sanāksmes norisinās 13.oktobrī - Ludzas Kultūras namā, 24.oktobrī - Bauskas Kultūras centrā, 27.oktobrī - Pārventas bibliotēkā, 31.oktobrī - LM.

Vairākās Latvijas skolās saņemti draudi, audzēkņi evakuēti

Vairākās Latvijas skolās saņemti identiski e-pasti par iespējamiem drošības riskiem un no izglītības iestādēm evakuēti audzēkņi, tomēr policija norāda, ka tie ir zema riska draudi un satraukumam nav pamata.

Valsts policija informē, ka vairākās mācību ie...

Kā uz burvju mājiena! Reperis «50 Cent» ar grandiozu šovu piepilda «Arēnu Rīga» – koncerta apskats
9. oktobrī izpārdotā "Arēnā Rīga" ar grandiozu šovu uzstājās reperis 50 Cent, kurš sev līdzi bija atvedis gan hiphopa klasiķi Busta Rhymes, gan jauno talantu Jeremih. Šī koncertturneja ir par godu 50 Cent 2003. gada albumam "Get Rich or Die Tryin'", pa...
Pamestā dzīvojamā ēkā Jaunciemā aiztur 13 nelegālos imigrantus

Rīgā, Jaunciemā pirmdien kādā pamestā dzīvojamā ēkā robežsargi aizturējuši 13 nelegālos imigrantus, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi ilgstošu operatīvo pasākumu rezultātā Rīgā aizturēja kādu Latvijas pilsoni par atbalsta sniegšanu ...



Komentāri