lv
s11ycCKh2IhIISsLQRGFfXKO5aK00IjbKkYPKm8g
2449359

Latvieši tiks iepazīstināti ar Korejas izsmalcināto keramiku (+VIDEO)

Latvieši tiks iepazīstināti ar Korejas izsmalcināto keramiku (+VIDEO)

Izstādes dalībnieki lieliski pārzina senās tradīcijas – pēta un analizē materiālus, tehnikas un darināšanas paņēmienus.

No š.g. oktobra līdz 2024.gada 14.janvārim 4. Latvijas Keramikas biennāles ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) Lielajā zālē norisināsies Korejas mūsdienu keramikas mākslas izstāde "Pašterapija". Projekta mērķis ir izzināt Korejas keramikas mākslas tradīcijas un iezīmēt tās turpmāko pārvērtību ceļu mūsdienās, kad nozaru sinerģijas ietekmē robežas starp mākslas veidiem kļūst neskaidras.

Ekspozīcijas kodolu sastāda avangarda mākslinieki - "robežpārkāpēji", kas atkāpjas no Korejas keramikas darināšanas kanoniem un pievēršas laikmetīgai pašizteiksmei. Kopumā izstāde piedāvā aplūkot 16 Korejas keramiķu 55 darbus, kas veido stāstu par mākslinieku izjūtām saistībā ar laika mūžīgo ritējumu un esības brīža skaudro apzināšanos.

Izstādes mērķis ir izzināt Korejas keramikas mākslas tradīcijas un iezīmēt tās turpmāko pārvērtību ceļu mūsdienās, kad nozaru sinerģijas ietekmē robežas starp mākslas veidiem kļūst neskaidras. Ekspozīcijas kodolu sastāda avangarda mākslinieki - "robežpārkāpēji", kas atkāpjas no Korejas keramikas darināšanas kanoniem un pievēršas laikmetīgai pašizteiksmei.

"Korejas keramika ieņem nozīmīgu vietu pasaules laikmetīgās mākslas topogrāfijā, savukārt pati izstāde atklāj mākslas darbu daudzveidību autoru interpretācijās, kā arī akcentē mūsdienu keramikas mākslas jautājumus, izgaismo dažādus mākslas darbus, pēta nozares nākotni un mēģina definēt pamatvērtības, uz kurām keramikai būtu jātiecas kopumā, tai skaitā arī Latvijā," uzsver izstādes kuratore Lidži Čoja (Leeji Choi) no Kjongi Laikmetīgās keramikas mākslas muzeja.

Izstādes dalībnieki lieliski pārzina keramikas senās tradīcijas - pēta un analizē materiālus, tehnikas un darināšanas paņēmienus. Darba process eksperimentu gaitā pilnveidojas, paverot iespēju uz tradīciju paskatīties "citām acīm". Interpretējot vēsturisko mantojumu, rodas inovatīvi mākslinieciskie risinājumi, kas parāda jaunu attīstības virzienu Korejas keramikas vēstures un tradīciju kontekstā.

Izstāde "Pašterapija" apkopo 16 Korejas keramiķu 51 mākslas darbu. Tās ir gan vēsturisku atmiņu atsauces daudzfigūru kompozīcijās, gan oriģināli veidoti keramikas trauki, gan dekoratīvi priekšmeti, kas papildināti ar citu materiālu virsmu imitācijām, gan darbi ar teksta un negaidītu emodžiju iesaisti, kā arī komplicēti strukturētas instalācijas.

Naktī Pierīgā uzsnidzis sniegs

Naktī un no rīta Pierīgā, Zemgales pusē sniga sniegs.

Kā novēroja, ap plkst.6 dažviet Pierīgā uz ceļiem bija izveidojusies slapja sniega kārta.

Dažviet tā bija tik bieza, ka apgrūtināja braukšanu.

Piemēram, pa Jelgavas šoseju ap Olaini slapja sniega k...

Karikatūrista skats: Pētījums par «Bolt» un «Wolt» kurjeriem
Sociālajā tīmeklī "X" (iepriekš "Twitter") šonedēļ uzvirmoja viedokļu sadursmes par Latvijas Zinātnes Fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas finansētā pētījuma – "Digitālajās platformās nodarbināto autonomijas izpratnes un prakse: "Wolt" un "Bolt...
Svarīgi! Posmā Saulkrasti - Skulte apstājusies vilcienu kustība

Svētdienas rītā dzelzceļa posmā Saulkrasti - Skulte apstājusies vilcienu kustība, tviterī raksta AS "Pasažieru vilciens" (PV).

PV pievienotajā fotogrāfijā redzams, ka spēcīgais vējš uz sliedēm sagāzis kokus.

Svētdiena būs mākoņaina un lietaina, kā arī s...



Komentāri