lv
ZIBBZMkTmSYbz7ZSF3gU7TtR4VxJBNQHYNLtSPsW
2446882

Rundāles pilī ziemas vakaros arī šogad notiks gaismas uzvedumi

Rundāles pilī ziemas vakaros arī šogad notiks gaismas uzvedumi

Turpinot pagājušā gada nogalē sākto tradīciju, arī šogad Ziemassvētku gaidīšanas laikā, no 16. līdz 22.decembrim, Rundāles pilī vakara stundās tiks izrādīti gaismas uzvedumi "Lustru balle pilī".

Tā informēja muzeja pārstāve Andra Jakoviča.

Gaismas uzvedumu veido režisors Kārlis Anitens un Latvijas Nacionālā teātra gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

17., 19., 20. un 22.decembrī uzvedumu papildinās horeogrāfa Reiņa Rešetina vadībā radītas deju performances. Savukārt četros īpašos seansos kopā ar skatītājiem tajā iesaistīsies Rundāles pils direktore Laura Lūse un režisors Kārlis Anitens, ļaujot skatītājiem ielūkoties gan Rundāles pils lustru vēsturē, gan to gaismu spēļu noslēpumos.

Vakaros ar deju performancēm režisora un gaismu mākslinieka radīto lustru balles stāstu papildinās četri dejotāji horeogrāfa Reiņa Rešetina un Rundāles pils gida Olafa Soloveikas vadībā.

Plašāka informācija par norišu laikiem un cenām pieejama Rundāles pils muzeja mājas lapā, kur varēs iegādāties arī biļetes uz pasākumu.

Ko redzēsim uz skatuves X Faktora trešajā TV atlasē?

Šo svētdien, 8.oktobrī, kanālā TV3 būs skatāms vērienīgākā muzikālā šova "X Faktors" trešais TV atlases raidījums, kura laikā iepazīsimies ar divdesmit vienu jauno talantu, kuri visi gatavi cīnīties, lai iegūtu galveno balvu - 10 000 eiro un ekskluzīvu...

Satversmes tiesa vērtēs kritērijus NĪN atvieglojumu saņemšanai Jūrmalā

Satversmes tiesā (ST) 2024.gada 24.janvārī plāno skatīt lietu par normu, kas nosaka, kuru valstu pilsoņi var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus Jūrmalā.

Lieta ierosināta pēc Augstākās tiesas (AT) pieteikuma.

AT izskatīšanā ir administr...

Graudiņa/Samoilova pasaules čempionātu uzsāk ar uzvaru pār Argentīnas duetu

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien Tlaskalā pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira.

Graudiņa un Samoilova, kuras sacensībās ir izsētas ar 18.numuru, G grupas cīņā ...



Komentāri