lv
WYehFtUo26YYJYihBSTgxvNxcPCB5c5n538VhDLA
2444088

VUGD saņēmis 32 izsaukumus vēja postījumu likvidēšanai; visvairāk - Kurzemē

VUGD saņēmis 32 izsaukumus vēja postījumu likvidēšanai; visvairāk - Kurzemē

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 32 izsaukumus, kas bija saistīti ar vēja radīto postījumu likvidēšanu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pārsvarā visos gadījumos bija nepieciešams no nolūzušiem kokiem atbrīvot ceļa braucamās daļas vai ietves. Šorīt Talsu ielā, Ventspilī, koks nolūzis un nokritis uz vieglās automašīnas.

Visvairāk jeb 11 izsaukumi saņemti Kurzemes reģionā, savukārt desmit - Rīgas reģionā, deviņi - Zemgalē un divi - Latgalē.

Tā kā arī šorīt daļā Latvijas teritorijas spēkā ir oranžais brīdinājums par spēcīgām vēja brāzmām, VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami arī elektroapgādes traucējumi.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 42 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Septīto reizi būs iespēja rakstīt pasaules diktātu arī latgaliski

Sestdien, 14.oktobrī, septīto reizi būs iespēja rakstīt diktātu arī latgaliski.

Tā informēja latgaliešu kultūras kustības "Volūda" pārstāve Edīte Laime.

Šī gada diktātā aktrise Katrīna Griga lasīs speciāli diktātam tapušu literātes un žurnālistes Lauras...

Skaisti! Latvijas Arhitektūras gada balvu saņem Dailes teātra priekšlaukums

Piektdien svinīgā apbalvošanas ceremonijā "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2023" Lielo gada balvu jeb "Grand Prix" saņēma Dailes teātra priekšlaukums, informēja Latvijas Arhitektu savienībā.

Dailes teātra priekšlaukuma autori ir SIA "MADE arhitekti" a...

Startē Nāciju motokross: latvieši optimālā sastāvā tēmē uz vietu spēcīgāko komandu vidū
Latvijas motokrosa izlases nedēļas nogalē piedalīsies prestižajā Nāciju kausa izcīņā, sacensībām vienlaicīgi risinoties vairākās disciplīnās un valstīs. Nāciju kauss solo motociklu klasē notiks Francijā, savukārt kvadraciklu un blakusvāģu motokrosa bra...


Komentāri