lv
bU5bIdX2mgzE8k299emkfmNhyS1kz0CxjeAXg97v
2443431

Turcijas kravas kuģis Melnajā jūrā uzbraucis mīnai

Turcijas kravas kuģis Melnajā jūrā uzbraucis mīnai

Turcijā reģistrēts kravas kuģis ceturtdien Melnajā jūrā uzbraucis mīnai pie Rumānijas krastiem un guvis nelielus bojājumus, bet apkalpe nav cietusi.

Lielbritānijas jūras satiksmes drošības risinājumu uzņēmums "Ambrey" ziņoja, ka kuģis uztriecies jūras mīnai 11 jūras jūdzes uz ziemeļiem no Sulinas Rumānijā, netālu no ieejas Sulinas kanālā.

Kuģis cieta sprādzienā aptuveni plkst.11.20 pēc Latvijas laika. Kuģis uz īsu brīdi nolaida enkuru, lai novērtētu bojājumus, un pēc trim stundām devās tālāk, norādīja "Ambrey".

Šis bija viens no pirmajiem incidentiem pēdējo mēnešu laikā, kad kuģis uzbrauca jūras mīnai. Apdrošinātāji Melnās jūras teritoriju ir iekļāvuši augsta riska zonā.

Avots Ukrainas valdībā apstiprināja, ka kuģis ir uzbraucis mīnai, piebilstot, ka tā, iespējams, ir Otrā pasaules kara mīna vai mīna, kas tur novietota pagājušajā gadā.

Konsultāciju firmas "Bosphorus Observer" vadītājs Joruks Isiks ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja, ka sprādzienā cietis kuģis "Kafkametler", kas guvis nelielus balasta tvertnes bojājumus, bet apkalpe nav cietusi un atrodas drošībā.

"Kafkametler" noenkurojās Donavas kanālā netālu no Ukrainas Vilkoves termināla, liecina vietnes "MarineTraffic.com" ceturtdienas vakarā publiskotie dati.

Ukraina ir izveidojusi pagaidu humāno koridoru kravas kuģiem, un kopš augusta vairāki kuģi ir izbraukuši no Ukrainas Melnās jūras ostām.

Lielbritānijas valdība trešdien brīdināja, ka Krievija var izmantot jūras mīnas pret civilajiem kuģiem Melnajā jūrā, tai skaitā izvietojot tās pie Ukrainas ostām.

"Ambrey" ceturtdien paziņoja, ka incidents noticis tajā pašā dienā, kad uzņēmums "informēja savus klientus par iespējamu papildu jūras mīnu izvietošanu, ko veic Krievijas jūras flote, lai traucētu Ukrainas graudu eksportam".

Speciāliste: Ar ādas sēnītēm inficēties var ļoti viegli
Infekciju slimības rosinošo sēnīšu sporas uz izkrituša mata apkārtējā vidē var izdzīvot pat gadu. Tas liecina, cik vienkārši ir inficēties ar šiem organismiem. Pie pirmajām pazīmēm svarīgi doties pie ārsta, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uz...
Mieriņa Viļņā: Mēs, baltieši, esam tie vēstneši, kas pārliecina sabiedrotos

Atbalstā Ukrainai nedrīkst vilcināties nevienu dienu, nevienu minūti, piektdien darba vizītē Viļņā norādīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Kā informēja Saeimas preses dienestā, vizītes laikā Mieriņa tikās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Vi...

Sestdien valdīs rudenīgi skarbi laika apstākļi

Sestdien Latvijā būs lietains, vējains un ne īpaši silts laiks.

Tā prognozē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Diena būs mākoņaina un daudzviet līs, vietām stipri, iespējams arī pērkona negaiss. Pēcpusdienā vietām, nokrišņiem uz brīdi ...



Komentāri