lv
TZRs8pHdMUevpeGhuchvWEaS82EVA1IyBNQFZRvh
2435747

Lībiņa-Egnere: ar Osipovas apstiprināšanu labota 13.Saeimas pieļautā kļūda

Lībiņa-Egnere: ar Osipovas apstiprināšanu labota 13.Saeimas pieļautā kļūda

Ar bijušās Satversmes tiesas (ST) tiesneses Sanitas Osipovas apstiprināšanu par Augstākās tiesas (AT) tiesnesi labota kļūda, ko bija atstājis 13.Saeimas sasaukums, pārkāpjot varas dalīšanas principu, pārliecināta tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Viņasprāt, Osipova ir kompetenta profesionāle, kura būtiski stiprinās Latvijas tiesiskumu AT senatores amatā.

Ministre ir gandarīta, ka ar Osipovas apstiprināšanu AT senatores amatā Saeima apliecina tiesu varas neatkarību gan Latvijas iedzīvotājiem, gan sabiedrotajām valstīm un stiprina to ar kompetentiem tiesnešiem.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien AT tiesneses jeb AT senatores amatā apstiprināja bijušo ST priekšsēdētāju Sanitu Osipovu.

Par Osipovu nobalsoja 51 deputāts, pret - 41, bet divi deputāti balsojumā atturējās.

AT Civillietu departamenta kopsapulce šogad atkārtoti atzina Osipovu par piemērotu AT senatores amatam, tāpēc Osipova tika atkārtoti virzīta Saeimā apstiprināšanai AT tiesneses amatā.

Uz vakanto senatora amatu Osipova tika pieteikta kā bijusī ST tiesnese atbilstoši likumam "Par tiesu varu", kas paredz iespēju uz AT tiesneša amatu pretendēt personai, kura ir bijusi ST tiesneša, starptautiskas tiesas tiesneša vai pārnacionālas tiesas tiesneša amatā un kura saņēmusi pozitīvu AT departamenta tiesnešu kopsapulces atzinumu.

Vienlaikus Saeima no Augstākās tiesas tiesnešu amatiem atbrīvoja Anitu Čerņavsku un Aivaru Keišu.

LM vēl vērtēs, kāds būs minimālo ienākumu slieksnis

Labklājības ministrija (LM) vēl vērtēs, kāds būs minimālo ienākumu slieksnis, sacīja LM valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite.

Viņa informēja, ka LM sagatavos priekšlikumus grozījumiem likumos, lai izpildītu Satversmes tiesas (ST) spriedumu. ST cetur...

Augšdaugavas novadā sāk būvēt saules elektrostaciju

Piesaistot vairāk nekā 10 miljonu eiro investīcijas, Augšdaugavas novada Kalkūnes pagastā sākta saules elektrostacijas "Kalkūnes SES" būvniecība, ziņo pašvaldība.

Augšdaugavas novada būvvalde šī gada 25.septembrī izsniegusi atļauju SES izveidei Kalkūnes...

99 Par! Saeima apstiprinājusi aktualizēto Valsts aizsardzības koncepciju

Saeima šodien apstiprināja aktualizēto Valsts aizsardzības koncepciju.

Par dokumentu nobalsoja 99 deputāti.

Iepriekš valdībā atbalstīto koncepciju izvērtējušas arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija un Nacionālās drošības ...



Komentāri