lv
P0rzbC1K1jX76JsoVCOnltQkn4mzZjK7QERqMrOE
2431982

Jāzepa Vītola Starptautiskajā pianistu konkursā sacentīsies 14 valstu dalībnieki

Jāzepa Vītola Starptautiskajā pianistu konkursā sacentīsies 14 valstu dalībnieki

Dalībai Jāzepa Vītola 8.starptautiskajā pianistu konkursa pirmajā kārtā atlasīti 26 pianisti no 14 valstīm, tostarp astoņi pianisti no Latvijas, informēja konkursa rīkotāji.

Priekšatlases kārtā konkursantus pēc iesūtītajiem video un audio ierakstiem vērtēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) mācībspēki. Konkursa pirmajā kārtā JVLMA Lielajā zālē uzstāsies pianisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Polijas, Ukrainas, Čehijas, Itālijas, Francijas, Vācijas, Ķīnas, Japānas un Malaizijas.

Latviju konkursā pārstāvēs astoņi jaunie pianisti: Aleksandrs Kalējs, Andrejs Mārtiņš Grīnbergs, Daniils Mickevičs, Evelīna Jēkabsone, Ērika Jākobsone, Kristīne Pričina, Maria Virki un Olga Trubenko.

Klasiskās mūzikas cienītājus Rīgā un Liepājā no 7.oktobra līdz 14.oktobrim priecēs starptautiska jauno pianistu parāde.

Konkursa pirmā un otrā kārta no 8.oktobra līdz 11.oktobrim norisināsies JVLMA. Konkursa trešo kārtu - koncertus kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu - 13.oktobrī un 14.oktobrī būs iespēja vērot gan klātienē koncertzālē "Lielais dzintars", gan tiešraidē platformā "digitalaisdzintars.lv".

14.oktobrī plānota arī konkursa laureātu apbalvošana.

Jāzepa Vītola pianistu konkurss pirmo reizi noritēja 1989.gadā.

Eksperts: Budžeta komisijas lēmums draud ar tiesvedības risku

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas lēmums atbalstīt grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā (PTAL), kuri paredz 50% atlaides piemērošanu hipotekāro kredītu konsolidētajām procentu likmēm uz vienu gadu, ir ar augstu satversmības un...

'Gribu nodzīvot līdz brīdim, kad Putinu sasitīs lupatās.' Saruna ar jubilāru Albertu Belu
"Ļoti negribējās atkārtot standarta frāzi par to, ka man ir slikti ar veselību un tāpēc nevaru jūs pieņemt," saka Alberts Bels, kad esmu ienācis viņa Āgenskalna dzīvesvietā divas nedēļas pirms viņa 85. dzimšanas dienas. Viens no visu laiku izcilākajiem...
Metta futbolistes otro gadu pēc kārtas pēcspēles sitienos uzvar Latvijas kausā

"Metta" futbolistes trešdien pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Latvijas kausa finālā, nosargājot pērn izcīnīto trofeju, kuru arī ieguva pēcspēles sitienos.

Jāņa Skredeļa stadionā notikušajā mačā "Metta" un Latvijas čempione SFK "Rīga" pēc pamat...



Komentāri