lv
XFFWyb2bgPY4WQkJQAB9Nu9P3dUDNswhEmKb9Hmd
2431604

Jau 10.gadu ar mājas mīluļu foto publicēšanu vāc līdzekļus dzīvnieku patversmei

Jau 10.gadu ar mājas mīluļu foto publicēšanu vāc līdzekļus dzīvnieku patversmei

Starptautiskās dzīvnieku aizsardzības dienas priekšvakarā jau 10.gadu pēc kārtas sākusies labdarības akcija "Lai Bigbank ziedo", kuras ietvaros sociālo tīklu lietotāji ar sava mājas mīluļa attēla nopublicēšanu var palīdzēt nopelnīt ziedojumu Juglas dzīvnieku patversmei "Labās mājas". Tiklīdz socializācijas platformās Facebook un Instagram būs publiskoti 5000 ieraksti ar mirkļbirku #laiBigbankZiedo, Bigbank noziedos patversmei 5000 eiro skaidu granulu iegādei un elektrības rēķina apmaksāšanai.

Šogad labdarības akcija norisinās no 3. līdz 16. oktobrim, taču visos iepriekšējos gados nepieciešamais attēlu skaits ticis nopublicēts pirmās nedēļas laikā. Akcijas rīkotāji cer, ka jubilejas gads nebūs izņēmumus, un dzīvnieku patversme "Labās mājas" līdzekļus varēs saņemt jau pēc dažām dienām.

Akcijā var piedalīties ikviens interesents. Lai to izdarītu, tuvākajās dienās jānopublicē sava mīluļa bilde sociālajos tīklos Facebook vai Instagram, tai pievienojot tēmturi #laiBigbankZiedo. Ja pašam mājdzīvnieka nav, var nofotografēt arī paziņu mājdzīvnieku vai pat uzzīmēt savu četrkājaino draugu. Katrs publicētais sociālo tīklu ieraksts ir 1 eiro ziedojums kopējam ziedojuma fondam.

Šogad labdarības akcijas #laiBigbankZiedo kampaņas vēstnese ir sertificēta kinoloģe, fitnesa trenere, digitālā satura veidotāja, kā arī aktīva dzīvesveida piekritēja – Monta Sofija Priede. Monta ikdienu pavada savas ģimenes un divu haskija šķirnes suņu, kā arī beļģu aitusuņa kompānijā. Regulāri ar ģimeni un četrkājainajiem draugiem dodas dažnedažādos piedzīvojumos – pārgājienos pa Latvijas gleznainajām takām, kā arī nereti visi dodas apskatīt plašo pasauli ārpus Latvijas robežām. Tāpat ikdienā Monta ne tikai rūpējas par savējiem – ģimeni, un ķepainajiem draugiem Mišku, Mačiko un Pačo, bet arī sniedz konsultācijas citu suņu saimniekiem, kā arī ir suņu labturības eksperte.

Biedrības "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa" biedri dzīvnieku aizsardzības jomā aktīvi darbojās jau kopš 1995.gada un šobrīd tā ir izaugusi par daudzskaitlīgu un pieredzē bagātu dzīvnieku aizsardzības organizāciju. Vēl pirms biedrības oficiālās reģistrācijas dienas, 1999. gadā tās aktīvisti nodibināja pirmo suņu patversmi Latvijā, kas atradās Rīgā, Juglas ielā 18. Juglas suņu patversmē kopš tās izveidošanas līdz patversmes atstāšanai 2011. gada beigās patvērumu un jaunus saimniekus ir atraduši vairāk kā 4000 pamesto, traumēto un bez saimnieka palikušo suņu un kucēnu. Tagad biedrības pārstāvji turpina savu darbu modernajā patversmē «Labās mājas» Rīgā, Mežapurva ielā 2.

Sprukts būs Dārziņa asistents 3x3 Latvijas U-16 hokeja izlasē

Galvenā trenera Laura Dārziņa palīgs 3x3 Latvijas U-16 hokeja izlasē būs bijušais Latvijas valstsvienības spēlētājs Jānis Sprukts, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas jaunatnes izlase trīs pret trīs formātā pirmo reizi sacensībās piedalīsies...

Putra iegūs pastāvīgo deputāta mandātu pēkšņi mirušā Dekšņa vietā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien atbalstīja lēmuma projektu par 14.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu Edgaram Putram (AS).

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo nomiris deputāts Atis Deksnis (AS).

14.Saeimā Putra ievēlēts...

Ķekavā skolēns uzsāk kautiņu; LIZDA pieprasa regulējumu vardarbības mazināšanai
Pēc incidenta skolēnu vidū Ķekavas vidusskolā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atkārtoti aktualizējusi nepieciešamību pēc regulējumiem vardarbības mazināšanai izglītības iestādēs.


Komentāri