lv
gfoZZHXu5kRBo0Y0UkxQrylDuWjSGPkEG42UNhmA
2422845

Izsolīta bijusī ASV vēstniecības ēka Raiņa bulvārī - par cik?

Izsolīta bijusī ASV vēstniecības ēka Raiņa bulvārī - par cik?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē pirmdien par 2,446 miljoniem eiro ir nosolīta bijusī ASV vēstniecības ēka Raiņa bulvārī 7, Rīgā, informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Saskaņā ar izsoles informāciju, objekts tika nosolīts par 2 446 800 eiro. Izsoles sākumcena bija 2 116 800 eiro.

Par nosolīto objektu jānorēķinās divu nedēļu laikā. VNĪ pārstāvji skaidroja, ka objekta pircējs tiks atklāts pēc tam, kad tiks veikts norēķins.

Bijušās ASV vēstniecības ēka ir arhitektūras piemineklis ar vēsturisku nozīmi. Ēka tika celta 1863.gadā pēc arhitekta Heinriha Kārļa Šēla projekta kā Reimersa acu klīnika. ASV vēstniecības vajadzībām tā kalpoja no 1991. līdz 2011.gadam un pēcāk līdz Latvijas Okupācijas muzeja vēsturiskās celtnes atjaunošanai ēkā atradās muzeja pagaidu ekspozīcija.

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešami valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Vai Latvija iesaistīsies 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā?

Saeimas deputāti šodien diskutēs par Latvijas iespējamo iesaisti Zviedrijas kandidatūrā 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā.

Diskusija par šo jautājumu paredzēta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē plkst.8...

Garākais paredzamais mūža ilgums ir Pierīgā dzīvojošiem. Kur īsākais?

Latvijā garākais paredzamais mūža ilgums ir Pierīgā dzīvojošiem, bet īsākais Latgalē, pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz informatīvajā apskatā "Demogrāfija" publicētajiem datiem.

Statistikas pārvaldē informē, ka Pierīgā dzīvojoši...

Rinkēvičs apstiprinājis Zemgales karogu (+FOTO)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apstiprinājis Zemgales karogu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Vēsturiskās zemes karogs ir tumši zaļš ar baltu horizontālu svītru.

Latviešu vēsturisko zemju ģerboņus nosaka atsevišķs likum...



Komentāri