lv
brLwHg3fHoofzLAkxPOodC8w7oRBgUu24Jhjk9DS
2422231

Atkal sākas Zaļās karotītes un Bordo karotītes produktu veicināšanas kampaņa

Atkal sākas Zaļās karotītes un Bordo karotītes produktu veicināšanas kampaņa

Šodien sāksies ikgadējā "Zaļās karotītes" un "Bordo karotītes" kampaņa kvalitatīvu vietējo pārtikas produktu patēriņa veicināšanai, informēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) pārstāvji.

LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure norāda, ka šogad par "Zaļās karotītes" un "Bordo karotītes" kvalitātes zīmju nozīmi organizatori vēlas informēt ne tikai patērētājus, bet arī pārtikas ražotājus, tādējādi mudinot viņus pieteikties Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) un veikt sertifikāciju.

Karotītes vēstneši šogad būs maizes ceptuves "Lāči" saimnieks Normunds Skauģis, AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, zemnieku saimniecības "Zūmaņi" īpašniece Digna Skrodere un SIA "Kronis" vadītājs Aivars Svarenieks.

Šure uzsver, ka vietējo produktu pirkšana ir ne tikai patriotiska, bet arī labāka klimatam, jo tiek izvelēti produkti ar īsākām pārtikas ķēdēm.

Savukārt Skauģis norāda, ka, izmantojot "Zaļo karotīti", ražotāji apliecina produktu ražošanu saskaņā ar paaugstinātām kvalitātes prasībām. Turklāt, kā norāda Amsils, sertificēti produkti dod uzņēmumiem priekšrocības startēt valsts un pašvaldību iepirkumos.

Patlaban "Zaļā karotīte" ir piešķirta 134 uzņēmumu 593 produktiem, bet "Bordo karotīte" - 52 uzņēmumu 279 produktiem.

"Zaļā karotīte" tiek piešķirta produktiem, kuri tiek ražoti Latvijā no vietējām izejvielām un atbilst paaugstinātām kvalitātes prasībām. Savukārt "Bordo karotīti" piešķir produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā, produkts atbilst paaugstinātas kvalitātes prasībām, bet ražošanai nepieciešamās izejvielas var nebūt vietējās.

Kampaņu organizē Zemkopības ministrija un LPUF sadarbībā ar pārtikas veikalu tīkliem "Rimi" un "Maxima".

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiska organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāvot vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus.

Latvijā joprojām daudz sieviešu piekrīt stāties fiktīvās laulībās

Latvijā joprojām daudz sieviešu piekrīt stāties fiktīvās laulībās, it īpaši ar Pakistānas un Bangladešas pilsoņiem, liecina Iekšlietu ministrijas pārskats par cilvēku tirdzniecības situāciju un cīņu pret cilvēku tirdzniecību Latvijā 2022.gadā.

Kopumā 20...

'Pegasus' ir ļoti slikta zīme. Eksperte par to, kurš varēja inficēt tālruņus Latvijā
Septembra vidū Latvijā reģistrētais medijs "Meduza" vēstīja, ka tā dibinātājas un ģenerāldirektores Gaļinas Timčenko tālrunis inficēts ar visnotaļ dārgu un maz izplatītu izlūkošanas programmatūru "Pegasus". Kiberdrošības speciālisti uzskata, ka ar to s...
Pirmās instances tiesa attaisno Helsinki-86 dibinātāju Grantiņu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā pirmdien attaisnoja nacionālā naida kurināšanā un vēl vienā nodarījumā apsūdzēto cilvēktiesību aizstāvības grupas "Helsinki-86" dibinātāju Linardu Grantiņu.

Grantiņš apsūdzēts par nacionālā naida izraisīšanu ...



Komentāri