lv
rwBmexFyc8IMfMkH8fS0sfMirrvCH7UDaxDeL6U3
2417686

Latvijas prokurore: Ukrainai ir skaidrs redzējums par dzīvi pēc uzvaras

Latvijas prokurore: Ukrainai ir skaidrs redzējums par dzīvi pēc uzvaras

Neraugoties uz kara turpināšanos, jau tagad Ukrainai ir skaidrs redzējums par dzīvi pēc uzvaras, uzsver Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Rudīte Bilsena, kurai šonedēļ pagarināts termiņš Eiropas Savienības Padomdevēja misijā (EUAM) civilā drošības sektora reformām Ukrainā.

Misijā prokurore darbojas kopš 2022.gada 1.oktobra, ziņoja prokuratūrā.

Bilsena norādījusi, ka viņas pirmais nozīmīgais uzdevums pēc pievienošanās misijā bija dalība Ukrainas ģenerālprokurora izveidotajā starpinstitūciju darba grupā tiesībaizsardzības iestāžu reformas stratēģiskā plāna jeb stratēģijas izstrādāšanai.

"Strādājot pie stratēģijas projekta, tika analizēti un ņemti vērā Latvijas Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā iekļautie jauninājumi. Ar misijas līdzdalību stratēģijā iekļauti tādi nozīmīgi elementi kā procesuālā ekonomija un speciālie kriminālprocesa veidi, atbrīvošana no kriminālatbildības un soda, probācija, izlīgums un mediācija, trauksmes cēlēja institūts, personas datu aizsardzība, stingra cilvēktiesību un dzimumu līdztiesības ievērošana," norādījusi Bilsena.

Lai gan plosās karš un daudzu Ukrainas civilās drošības iestāžu darbinieku ikdiena ir cīņa pret okupantiem, tomēr jau tagad Ukrainai ir skaidrs redzējums par dzīvi pēc uzvaras, tāpēc tiek īstenotas reformas, ieviesti demokrātiski pārvaldes un tiesību institūti, nostiprināti cilvēktiesību principi.

"Virzoties uz reformu ieviešanu dzīvē, Ukrainas tiesībaizsardzības iestādes vēlas pārņemt Eiropas Savienības dalībvalstu labo praksi un pieredzi tiesībaizsardzības iestāžu pārveidē, un es priecājos atzīmēt, ka Ukrainas kolēģus īpaši interesē Latvijas sasniegumi šajā jomā," uzsvērusi Bilsena.

Misija tika izveidota 2014.gadā un jau deviņus gadus palīdz Ukrainai īstenot ilgtspējīgu civilās drošības sektora reformu, sniedzot stratēģiskus padomus un praktisku atbalstu konkrētiem reformu pasākumiem.

Bilsena Ukrainā uzturēsies līdz 2024.gada 30.septembrim.

65 burgeri, 50 košļenes, 46 mērces un citi apjomīgi pasūtījumi ar Wolt

Latvijā lielākais pirkums ēdienu un citu preču piegādātāja platformā "Wolt" bijis 65 siera burgeri, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka aizvien biežāk "Wolt" platformas pakalpojumi tiek izmantoti ballītēm, lielākiem draugu vai ģimenes...

Pētījumā noskaidrots, kas rada zinātniskās darbības nestabilitāti

Zinātniskās darbības nestabilitāti veido tādi faktori kā neskaidrība par darba samaksu un slodzi pēc gada un tālākā nākotnē, darba līgumā neiekļauti papildus pienākumi un pētniecības darba stundu regulāra pārsniegšana, liecina Latvijas Izglītības un zi...

Atteikšanās no krievu valodas sabiedriskajos medijos apdraud Latvijas drošību, uzskata 'Par!'
Nacionālās drošības koncepcijā (NDK) paredzētais sabiedriskajos medijos pārtraukt izmantot krievu valodā no 2026.gada 1.janvāra būtu tuvredzīgs lēmums, kas apdraud Latvijas drošību, uzskata partijas Kustība "Par!" ("Par") pārstāvji.


Komentāri