lv
5lObOG5QWnKmgtghNfamW0lsEnByBTx4wYoC82pZ
2414875

Rinkēvičs: Izcils pedagogs ir atslēga jauniešu nākotnes sapņiem - pat nereāliem

Rinkēvičs: Izcils pedagogs ir atslēga jauniešu nākotnes sapņiem - pat nereāliem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Skolotāju dienā aicina pedagogus mudināt jauniešus sapņot arī par šķietami nereāliem mērķiem.

Skolotāja profesija ir dzīves aicinājums un arī dzīvesveids, par Rinkēvica viedokli informēja Valsts prezidenta kancelejā. Rinkēvičs uzskata, ka patiesi talantīgs skolotājs bieži vien ir pirmais iedvesmas avots, piemērs un varonis, kuram vēlas līdzināties katrs pirmklasnieks.

"Izcils pedagogs daudziem vidusskolēniem, ģimnāzistiem un profesionālo skolu audzēkņiem ir atslēga, kas spēj palīdzēt atvērt durvis jauniešu nākotnes sapņiem," akcentē Valsts prezidents, rosinot skolotājus mudināt jauniešus sapņot arī tad, ja viņu mērķi šķiet nereāli vai gluži otrādi - maznozīmīgi.

Rinkēviča ieskatā, katru skolotāju raksturo arī atbildība par savu profesiju, par katru mācību stundu klasē un par saturiski kvalitatīvu mācību procesu. Tā ir atbildība arī pret saviem kolēģiem un mūsu nākotni - Latvijas jauniešiem.

"Šodien vēlos sacīt paldies katram skolotājam, skolu atbalsta personālam un Latvijas izglītības nozarē strādājošajiem. Paldies par jūsu ikdienas darbu, rūpēm un atbildību, ko veltāt mūsu jauniešiem! Paldies par jūsu dzīves sūtību - būt par iedvesmas avotu mums katram - mācību klasē un dzīves skolā!" uzsver Rinkēvičs, novēlot iedvesmojošu un priecīgu Skolotāju dienu.

Kultūras ministre Logina: Politikā galvenais brīdis kaut ko izdarīt – kad tikko esi sācis strādāt
"Apņēmība man ir! Esmu enerģijas pilna un tiešām gatava strādāt. Nedomāju, ka vēlāk tas mainīsies, vienkārši politikai ir tendence tā kā drusku apstādināt kustību… Galvenais brīdis, kad vispār kaut ko var izdarīt, ir tad, kad tikko esi sācis strādāt. J...
Jaunajam FID vadītājam Platacim pērn bija 104 416,20 eiro parāds (+VIDEO)

Izlūkdienesta vadītājs pret iespējamām krīzēm apdrošinājās ar Latvijas galvenā stratēģiskā sabiedrotā vērtspapīru palīdzību.

Jaunais Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītājs Toms Platacis, spriežot pēc VID iesniegtās amatpersonas ienākumu deklarācija...

Šodien ir Skolotāju diena - ko pieredzējušie pedagogi vēl jaunajiem kolēģiem?

Pieredzējušie pedagogi, kas atbalsta skolotāju izglītības projektu "Mācītspēks" un citus topošos skolotājus savas karjeras sākumā, svētkos jaunajiem kolēģiem vēl labu humora izjūtu, spēju katrā situācijā atrast pozitīvo, kā arī neaizmirst par veselības...



Komentāri