lv
nAfmw58IXDkNczznxQCf60Q1qNGxXKFMorw2L9VW
2409851

«Pirmā nāk valoda. Un pēc valodas nāk tanki, slepkavības, izsūtīšanas» (+VIDEO)

«Pirmā nāk valoda. Un pēc valodas nāk tanki, slepkavības, izsūtīšanas» (+VIDEO)

Bijušais deputāts Lapiņš izraisīja diskusijas par etnopolitiskām tēmām.


Ģirts Lapiņš ir beidzis pildīt Saeimas deputāta pienākumus sakarā ar to, ka deputāta mandātu atjaunojis Nauris Puntulis, kurš bija nolicis mandātu ministra amata pildīšanas laiku.

Taču bijušais Nacionālās apvienības deputāts turpina paust savus politiskos uzskatus sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter). Piemēram, Lapiņa kungs iestājās pret krievu valodas lietošanu Latvijā jebkurā jomā:

"Pirmā nāk valoda… Viss pārējais (baznīca, balets, Bulgakovs, utt.) ir sekundāri… Un pēc valodas nāk tanki, slepkavības, izsūtīšanas, izvarošanas…"

Sarunu biedri politiķi atbalstīja, taču ne visi un ne visā.

Artis Schlossberg: "Runājot par pašu jēdzienu ‘krievvalodīgie’ — tas ir jēdziens, kas apslēpj dziļāku patiesību par Krievijas kolonizāciju un rusifikāciju, bet ir Kremlim noderīgs, palīdzot sasniegt izvirzītos mērķus. Tāpēc aicinu Latvijā izvairīties no šī jēdziena lietošanas".

ZR: "Sakiet,ko NA 30 Latvijas neatkarības gados ir darījusi,lai stiprinātu latvietību un latviešu valodu? Iespējas pie varas,tak,bija!Bet visu laiku jums ir bijušas citas prioritātes,atrunas.Jūs esat kā nederīgs organisms,kas tikai tukšu muld,bet darīt nav spējīgi!"

Politikas Pērle: "Aizmirsāt piebilst, ka nāk arī oligarhi, kurus caur nevainīgām mākslas izstādēm, ar ziediem sagaida pašu nacionāļi".

Jelgavnieks: "Bulgakovs vispār ir Ukrainas autors".

Seksualitāte un tehnoloģijas jauniešu sporta mentālajā vidē. Pieaugušajiem jāreaģē pedagoģiski
Mūsdienās treneriem un sporta pedagogiem arvien biežāk jāsaskaras ar jautājumiem par jauniešu seksualitātes izpausmēm, tehnoloģiju lietošanas riskiem un motivācijas trūkumu. Jaunajai paaudzei ir raksturīgi visu fotografēt un filmēt, reizēm neapdomājot ...
Krievija neizturēs šo karu un tiks sodīta. Saruna ar vēsturnieku Aleksandru Etkindu
Ticu, ka Krievijas Federācija sabruks, kā reiz tas notika ar Austroungārijas impēriju. Krievijas sabrukums būs kā Padomju Savienības sabrukuma procesa turpinājums. Krievija tiks sodīta, un pārmaiņas šajā valstī būs adekvātas tam ļaunumam, ko tā nodarīj...
Jaundibināto Mūzikas akadēmijas Starojuma balvu saņem Arvīds Platpers, Maija Sīpola un Ilze Lazdiņa
Piektdien, 29. septembrī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) pirmo reizi pasniegusi jaundibināto Starojuma balvu. To šoreiz saņēmuši trīs JVLMA mācībspēki un darbinieki, kuri iedvesmojoši jaunos talantus uz izcilību. Šā gada Starojuma bal...


Komentāri