lv
rBkKnoktR4oQhy1BvQChb8Leky8mGcb1ozeNq1T0
2401104

Parakstīts sadarbības memorands ar «Ukrainas mežiem»

Parakstīts sadarbības memorands ar «Ukrainas mežiem»

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) un Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji ceturtdien parakstīja saprašanās un sadarbības memorandu ar Ukrainas valsts specializēto saimniecisko uzņēmumu "Ukrainas meži", liecina LVM publicētā informācija.

Memoranda mērķis ir dibināt ilgtspējīgu partnerību mežsaimniecības jomā, stiprinot mežu apsaimniekošanu, apvienojot centienus rast ārējus un nevalstiskus finansējuma avotus pasākumiem un projektiem, kā arī atjaunojot karadarbības skartos Ukrainas mežus, tostarp risinot jautājumu par Ukrainas mežu atmīnēšanu.

LVM informē, ka puses vienojās par sadarbību vairākās jomās, tostarp, efektīvā mežu apsaimniekošanā un mežu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, darbību automatizācijā un informācijas tehnoloģiju (IT) ieviešanā, kā arī videi draudzīgu tehnoloģiju izmantošanā un mežsaimnieciskās darbības plānošanā.

Tāpat puses vienojušās par sadarbību meža stādāmā materiāla audzēšanā ar slēgtu sakņu ietvarstādu sistēmu un citās jomās.

Vienlaikus uzņēmumā informē, ka plānots organizēt speciālistu un darbinieku pieredzes apmaiņu, kopīgas sanāksmes un mācību braucienu, kā arī zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņu par pētniecību un attīstību mežsaimniecības jomā.

Trīspusējo memorandu parakstīja ZM valsts sekretārs Raivis Kronbergs, LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš un Ukrainas valsts specializētā saimnieciskā uzņēmuma "Ukrainas meži" ģenerāldirektors Jurijs Bolokhovets.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pērn bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro. LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir ZM.

Porziņģis veiksmīgi aizvadījis savu pirmo treniņu kopā ar Celtics

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis veiksmīgi aizvadījis treniņu kopā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bostonas "Celtics", vēsta laikraksta "The Boston Globe" žurnālists Edams Himmelsbahs.

Porziņģis pēdas audu iekaisuma dēļ neva...

LU rektors: Akadēmiskās pamatvērtības ļaus universitātei īstenot savu misiju

Lai kādas būtu pārmaiņas, akadēmiskās pamatvērtības ir tās, kas ļauj universitātei īstenot savu misiju arī turpmāk, sacīja Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks, uzrunājot klātesošos LU Senāta sēdē.

Savukārt LU Senāta priekšsēdētāja Da...

Meksika Latviju atzina pirms 96 gadiem, sadarbība turpinās (+VIDEO)

Mūsu valsts ir ieinteresēta tirgū, kurā ir gandrīz 130 miljoni cilvēku.

Meksikas galvaspilsētā Mehiko Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons politiskajās konsultācijās tikās ar Meksikas ārlietu sekretāra v...



Komentāri