lv
E7lduf89b4DMW7ABj8PEGtbMdaeyvsaoUjsmkGrB
2400626

Igaunijā latvietis saņēmis piecu gadu cietumsodu par kokaīna kontrabandu

Igaunijā latvietis saņēmis piecu gadu cietumsodu par kokaīna kontrabandu

Pērnavas apriņķa tiesa piespriedusi piecu gadu cietumsodu Latvijas pilsonim, kurš maija sākumā tika aizturēts ar vairāk nekā kilogramu kokaīna.

Tiesa atzina Ēvaldu Markovu par vainīgu nelegālā liela daudzuma narkotisko vielu apritē un piesprieda viņam piecu gadu cietumsodu, kura termiņš tiek aprēķināts no 3.maija, kad viņu apcietināja.

Tiesa arī konfiscēja viņa vieglo automašīnu "Volvo" un noteica aizliegumu desmit gadus ierasties Igaunijā.

Apsūdzībā teikts, ka 2.maijā vīrietis Igaunijā ieveda divus vakuuma maisus, kas paslēpti automašīnas bagāžas nodalījumā zem gāzes baloniem izveidotā vietā. Vienā no maisiem bija 612 grami kokaīna, otrā - 602 grami. Ar tādu daudzumu narkotiskās vielas būtu pietiekami 18 676 cilvēku apreibināšanai.

Atjaunots saraksts ar teritorijām, kurās nomedītās mežacūkas obligāti jāizmeklē

Atjaunots saraksts ar teritorijām, kurās nomedītās mežacūkas obligāti jāizmeklē uz Āfrikas cūku mēri (ĀCM), liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Turpmāk laboratoriski jāizmeklē būs arī tās m...

Parādīt, cik lasīšana aizraujoša. Sigulda gatavojas literatūras festivālam
No 6. līdz 8. oktobrim Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivāls iepazīstinās ar literatūras dažādajām šķautnēm – autoriem, ilustrācijām, teātri, multimedijiem. Taču vēl pirms tam, 29. septembrī, Siguldā skatāma būs dzejizrāde "Dzeltens trotuārs...
Pārliecinoši pārspēts nacionālais 28. septembra siltuma rekords

Šodien vismaz par vienu grādu pārspēts nacionālais 28.septembra siltuma rekords, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra 28.septembrī bija fiksēta Pāvilostā, kur 1981.gadā šajā dienā tā sasniedza...



Komentāri