lv
WxHm7BuKnfC2IVvu2gCV5dcbqtvp0Z9gDLJoKhQ0
2394499

Reālu cietumsodu dzīvnieku slepkavām! Turpinās izskatīt iedzīvotāju iniciatīvu

Reālu cietumsodu dzīvnieku slepkavām! Turpinās izskatīt iedzīvotāju iniciatīvu

Saeimas Mandātu ētikas un iesniegumu komisija šodien vienbalsīgi nolēma rosināt nodot iedzīvotāju iniciatīvu, kas aicina piespriest "reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām" Saeimas Juridiskajai komisijai turpmākai izskatīšanai.

Par iniciatīvas nodošanu komisijai vēl jālemj Saeimā.

Iniciatīvas autore Gundega Bidere komisijā uzskaitīja vairākus pēdējā laika spriedumus, norādot, ka piespriestais sods vainīgajiem nav samērīgs. Viņa uzsvēra, ka salīdzinoši reti tiek ierosināts kriminālprocess, visbiežāk tiek piespriestas sabiedriskā darba stundas par nežēlīga nozieguma izdarīšanu pret dzīvnieku.

"Latvijas tiesu sistēmas ilgstošā nihilistiskā attieksme, nepiemērojot likumā paredzētos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos ir radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu," norāda Bidere.

Iniciatīvas autore rosina veikt grozījumus Krimināllikuma pantā "Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku un dzīvnieka spīdzināšana", pievienojot tam daļu, kas paredz sankciju par dzīvnieka nogalināšanu vai par dzīvnieka spīdzināšanu, kā rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots. Par šādu pārkāpumu Bidere aicina noteikti brīvības atņemšanas sodu ar minimālo soda laiku - trīs mēneši.

Tiesnese skaidrojusi, kāpēc Lemberga cietumsods tika samazināts

Apelācijas instance bijušajam Ventspils mēram, pašreizējam Ventspils domes deputātam Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") sodu samazināja, iegūstot ziņas par viņa personību, pēc tiesas sēdes žurnālistiem pamatoja Rīgas apgabaltiesas Krimināllie...

«Latvenergo» pirmajā pusgadā saražojis par 56% vairāk elektroenerģijas

AS "Latvenergo" šī gada pirmajā pusgadā saražoja 3519 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas, kas ir par 56% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Izstrādes pieaugumu noteica netipiski augsta pietece Daugavā, kas šogad deva iespēju hidroelektrostacijās (...

Latvijas futbola izlases nespēlēs pret Krievijas komandām

Visu līmeņu Latvijas futbola izlases nespēlēs pret Krievijas komandām neatkarīgi no šādu spēļu norises vietas vai Krievijas sportistu pārstāvniecības formas," trešdien paziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka otrdien Eiropas Futbola fe...



Komentāri