lv
dtH1YDUSq5z5lVgfKJJL7QlAf80SMjNe8QFVgaKk
2390933

No Baltijas valstīm Latvijā visvairāk iedzīvotāju ar brīviem līdzekļiem

No Baltijas valstīm Latvijā visvairāk iedzīvotāju ar brīviem līdzekļiem

Starp Baltijas valstīm vismazāk iedzīvotāju ar brīvi pieejamiem finanšu līdzekļiem ieguldījumu veikšanai ir Igaunijā, kamēr Latvijā to ir visvairāk, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz augustā veiktu aptauju.

To, ka nav papildu līdzekļu, ko ieguldīt, atzinuši 28% respondentu Igaunijā, 24% - Lietuvā, 23% - Latvijā.

Bankas "Citadele" Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks norāda, ka aptaujas rezultāti varētu būt skaidrojami ar to, ka tieši Igaunijā un Lietuvā līdz šim fiksēta lielāka interese par noguldījumiem termiņdepozītos un finanšu uzkrāšanas rīkiem kopumā. Tas nozīmē, ka lielākā daļa līdzekļu jau ir investēti, tādēļ arī nav vairs papildu finanšu, ko investēt. Tikmēr Latvijā plašākā sabiedrības daļa brīvos līdzekļus glabā norēķinu kontos.

Analizējot Latvijas respondentu atbildes, secināts, ka vismazākā sabiedrības daļa ar brīviem finanšu līdzekļiem dzīvo Latgalē un Vidzemē, savukārt rīdziniekiem tie pieejami visbiežāk.

Vērtējot, kur ieguldīt savus līdzekļus, 32% respondentu Latvijā norāda, ka viņiem būtu svarīgi, lai ar investīciju tiktu atbalstītas dažādas ilgtspēju stiprinošas iniciatīvas. Igaunijā šis arguments ir svarīgs 24% aptaujāto, kamēr Lietuva ir "zaļā kursa" ideju atbalstīšanas līdere ar 37% respondentu atbalstu.

Aptaujas dati liecina, ka Latvijā biežāk par ilgtspējīgu ieguldījumu veikšanu domā sievietes, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem un rīdzinieki.

Baltijas iedzīvotāju aptauju par noguldījumu veikšanas paradumiem banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2023.gada augustā, tiešsaistē katrā valstī aptaujājot vairāk nekā 1000 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Liepājas stadionam Daugava atjaunots skrejceļš un vieglatlētikas zona

Par vairāk nekā 500 000 eiro Liepājas stadionam "Daugava" atjaunots skrejceļš un vieglatlētikas zona, informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa.

Stadionam šovasar uzklāts jauns gumijas segums visā skriešanas un vieglatlētik...

Ukrainai nodos 27 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 27 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Tostarp 13 automašīnas paredzētas Ukrainas Aizsardzības ministrijai, Harkivas reģionālās padomes pašvaldības bezpeļņas uzņēmumam "Reģionālais asin...

Tirgotāju asociācija: pārtikas cenas septembrī Latvijā samazinās

Pārtikas cenas septembrī Latvijā samazinājās, pauda Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA), atsaucoties uz regulāri veikto pārtikas preču salīdzinājumu tirdzniecības vietās Latvijā.

Pēc LTA datiem, piena produktu grupā šogad septembrī, salīdzinot ar pagāju...



Komentāri