lv
Qs3auisxDU18muBnmKn3mFOeugglFiuYMlAtow9P
2389317

Iesniedzis atlūgumu LTV valdes loceklis

Iesniedzis atlūgumu LTV valdes loceklis

Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Kaspars Odiņš Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP) iesniedzis atlūgumu.

Odiņš pēc paša vēlēšanās amatu atstās no 2023.gada 22.oktobra. SEPLP ir informējusi LTV valdi, ka līdz jauna valdes locekļa iecelšanai valde turpinās darbu divu locekļu sastāvā.

Lēmums par jauna valdes locekļa izraudzīšanu būs atkarīgs no politiskās izšķiršanās par vienota sabiedriskā medija veidošanu. Ja Saeima šoruden pieņems SEPLP likuma grozījumus, kas paredz vienota medija izveidošanu no 2025.gada 1.janvāra, SEPLP lems par pagaidu LTV valdes locekļa iecelšanu darbam līdz apvienotā sabiedriskā medija valdes iecelšanai. Savukārt, ja lēmums par sabiedrisko mediju apvienošanu netiks pieņemts, SEPLP lems par konkursa rīkošanu uz vakanto LTV valdes locekļa amatu.

Jau vēstīts, ka turpinās SEPLP, Kultūras ministrijas (KM), Saeimas deputātu un Finanšu ministrijas sarunas par sabiedrisko mediju finansēšanas modeļa maiņu.

Saskaņā ar SEPLP un KM zstrādāto likumprojektu pārejas noteikumi paredzētu, ka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu budžets 2024.gadā sasniedz 0,12% no iekšzemes kopprodukta (IKP), 2025.gadā - 0,13% no IKP, bet 2026.gadā - 0,14% no IKP līdzvērtīga apjoma.

Tāpat SEPLP likumprojektā vēlas atspoguļot finansējumu konkrētā naudas izteiksmē.

Pret to iebilda Finanšu ministrija (FM), norādot, ka, viņuprāt, tik detalizēti plāni šobrīd nav garantējami, jo nozares likums nav budžeta likums, un tajā nevar ierakstīt summas absolūtos skaitļos.

Rinkēvičs: Latvija gatava slēgt robežu ar Baltkrieviju

Masveida migrantu pieplūduma gadījumos Latvija ir gatava slēgt robežu ar Baltkrieviju, norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, otrdien Rīgas pilī tiekoties ar Vācijas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu.

Tikšanās laikā pārrunāta līdzšinējā Vāci...

Kurzemē šodien notiek militārie manevri, iedzīvotāji aicināti būt vērīgiem

“Pēc Krievijas pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā mums ir jāsaprot – šis laiks mums jāizmanto, lai maksimāli stiprinātu savas aizsardzības spējas", - stasta pulkvedis Rieksts.

Lai stiprinātu un pilnveidotu civilmilitāro sadarbību, 26. septembrī, visap...

Staķim uzlikts 500 eiro sods par komandējumu uz hokeja čempionātu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušajam Rīgas mēram Mārtiņam Staķim ("Progresīvie") uzlicis 500 eiro sodu par komandējumu uz pasaules hokeja čempionātu Tamperē.

Tviterī Staķis raksta, ka par komandējumu Tamperē saņēmis divus adminis...



Komentāri