lv
LI4jbQdYJbFFmZCDgz5B6HPKaF9rEdavyvZ92U6h
2388915

Saeimā skatīs lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu ministrei Čakšai

Saeimā skatīs lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu ministrei Čakšai

Otrdien sasauktās Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauts opozīcijas virzītais lēmumprojekts par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Saeimas Prezidijs ir sasaucis Saeimas ārkārtas sēdi otrdien plkst.15.

Lēmumprojekts par neuzticības izteikšanu Čakšai parakstījuši deputāti no "Latvijai pirmajā vietā" un "Apvienotā saraksta" (AS).

Savukārt trešdien, 27.septembrī, Saeimas Pieprasījumu komisijā plānots vērtēt AS deputātu iesniegumu, prasot Čakšai paskaidrojumus par Valsts izglītības un satura centra (VISC) metodiskā materiāla "Seksuālā izglītība - jautājumi un atbildes" sagatavošanu un publicēšanu lietošanai izglītības iestādēs.

AS deputāta Česlava Batņas ieskatā, neesot pieļaujams, ka deviņus līdz desmit gadus veciem bērniem tiek sniegta informācija, "kam viņi nav mentāli un emocionāli gatavi", tostarp jautājumi par sociālo dzimumu.

Tikmēr Čakša uz šo situāciju reaģējusi, izdodot rīkojumu par VISC vadītājas Lienes Voroņenko atstādināšanu no amata uz šajā jautājumā ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Latvijas futbolistes turpina UEFA Nāciju līgas turnīru ar maču pret Andoru

Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nāciju līgas otrajā mačā izbraukumā cīnīsies ar Andoru. Spēle Andora la Veljā sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika.

Piektdien latvietes Slokas stadionā C grupas pirmajā...

Drona pazušanu pierobežā pamatā saista ar tehniskiem iemesliem

Drona pazušana Latvijas-Krievijas pierobežā pamatā tiek saistīta ar tehniskiem iemesliem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš pastāstīja, ka aizsardzības resors ...

Dairis Bertāns ir gandrīz vesels un drīzumā pievienosies «VEF Rīga» komandai

Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns ir jau gandrīz vesels un drīzumā pievienosies "VEF Rīga" komandai, sarunā ar žurnālistiem atklāja Rīgas kluba galvenais treneris Jānis Gailītis.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas-Igaunijas Basketbola līga...



Komentāri