lv
84wfkVX7yya56PAu5n2AjqoWgX08AJtkSH80ocop
2383580

«Radio Brīvība» gatavos raidījumu krievu valodā par holokaustu Latvijā (+VIDEO)

«Radio Brīvība» gatavos raidījumu krievu valodā par holokaustu Latvijā (+VIDEO)

Ar atmiņām Rīgā tika atzīmēta raidorganizācijas 70. gadadiena.

Pēdējā laikā "Radio Brīvības" birojs atrodas Rīgā, Republikas laukumā. Šajās telpās iepriekš atradās Parex banka. Viena no "Radio Brīvība" darbiniecēm, Voroņežā dzimusī dzejniece Jeļena Fanailova, tiekoties vienā no Rīgas grāmatnīcām, klausītājiem sacīja, ka stacija pievērš uzmanību Latvijai. Nesen bija liela reportāža par Dziesmu un deju svētkiem. Un drīzumā Radio Brīvība piedāvās raidījumu, kas veltīts ebreju likteņiem Latvijā Otrā pasaules kara laikā.

Sanāksmē piedalījās impēriskā romāna “Pēteris Pirmais” autora Staļina iecienītā rakstnieka Alekseja Tolstoja mazdēls vēsturnieks Ivans Tolstojs. Tolstoja kungs veidoja vairāk nekā 60 raidījumus valsts kanālā "Kultūra". Viņš arī pētīja "Radio Brīvība" vēsturi, tiekoties ar tā veterāniem, kuri strādāja raidstacijā laikā, kad to vadīja ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde.

Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība reģionālā direktora pienākumu izpildītājs par saturu krievu valodā no 2023. gada augusta Andreis Šarijs arī piedalījās sanāksmē un sacīja, ka tagad radiostacija savā redakcionālajā politikā ir pilnīgi neatkarīga no ASV varas iestādēm.

PSRS to uzskatīja par Rietumu "propagandas ieroci un ideoloģisku diversiju, kas grauj sociālistiskās sistēmas un padomju sabiedrības vienotību". Visā Padomju Savienības teritorijā bija izveidots īpašs radio traucētāju tīkls, kas apgrūtināja arī šīs radiostacijas klausīšanos. Pēc Krievijas 2022. gada iebrukuma Ukrainā RL/RFE bija spiesta savu darbību Krievijā pārtraukt 12. martā, dienu pēc tam, kad Vladimirs Putins parakstīja likumu, kas paredz līdz 15 gadus ilgu cietumsodu par viltus ziņām, valsts bruņoto spēku diskreditāciju un aicinājumiem ieviest sankcijas pret Krieviju. Latvijas Ārlietu ministrija informēja, ka radiostacijas Krievijas redakcija turpmāk strādās Rīgā.

Vienlaikus Latvijas darba sludinājumu portālos parādījās sludinājumi par nodarbinātību dažādu Rīgas biroja nodaļu darbinieku amatos.

Krišs Ziverts

Aizsardzības ministrs Sprūds: Par mācību laikā pazaudēto NBS dronu sākta dienesta izmeklēšana
Sākta dienesta izmeklēšana sakarā ar sestdien, 23. septembrī, militāro mācību "Namejs 2023" laikā pazaudēto bezpilota lidaparātu jeb dronu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progre...
Pirmā nedēļas darba diena gaidāma sausa un silta
Pirmdien, 25. septembrī, Latvijā gaidāma daļēji mākoņaina diena, kurā nav gaidāmi nokrišņi, bet gaiss iesils līdz +19 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).
Sāk mācību 'Namejs 2023' aktīvo fāzi; iedzīvotājus aicina būt saprotošiem
No 25. septembra līdz 2. oktobrim dažādās Latvijas vietās, tostarp Rīgā un Kurzemes reģionā, kā arī vairākās ostās, Jūras spēki visaptverošo valsts aizsardzības mācību "Namejs 2023" aktīvās fāzes ietvaros trenēs un pilnveidos spēja ātri izvērst spēkus ...


Komentāri