lv
SXuofJuKrjAE8HSqw9f3yaCNFATIKJ8d97wATU4x
2380823

Latvija uzvarējusi vienā no klasēm Pasaules čempionātā kosmosa modeļiem

Latvija uzvarējusi vienā no klasēm Pasaules čempionātā kosmosa modeļiem

Pasaules čempionātā kosmosa modeļiem Latvijas izlases vecākā komanda ieguvusi pirmo vietu pasaulē S8P klasē jeb radiovadāmiem planieriem ar raķešu dzinējiem, apsteidzot divas lielākās raķešu lielvalstis ASV un Ķīnu, aģentūru LETA informēja izlases pārstāve Inga Skuja.

Sacensības norisinājās vasarā Ostinā, Teksas štatā, ASV, un tajās piedalījās 18 valstu izlases. Latviju pārstāvēja tehniskās jaunrades nama "Annas 2" audzēkņi un skolotāji.

Skuja atklāja, ka gatavošanās process bijis darbietilpīgs un sarežģīts - jaunu formu izgatavošana un "neskaitāmu" lidmodeļu un raķešu modeļu izgatavošana, kas jāpielāgo ne tikai ASV specifiskajām prasībām, bet arī ekstremāli karstajam laikam. Modeļi tika gatavoti no specifiska materiāla, ko izmanto kosmosa un aviācijas nozarē, kā piemēram, oglekļa šķiedra, kevlārs, kaptons, balza un citiem.

Komandas dalībnieks Artūrs Haritonovs sacensības norisi vērtē kopumā veiksmīgi, lai arī "individuāli, protams, varēja labāk".

Izlases pārstāve norādīja, ka Latvijā ir atgriezies ceļojošais kauss. Tas te paliks līdz nākamajam Pasaules čempionātam, kas notiks pēc diviem gadiem Serbijā.

Nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 94% no mēneša normas

Lielākais nokrišņu daudzums pēdējā diennaktī Latvijā reģistrēts Daugavpils novērojumu stacijā, kur nolijuši 52,6 milimetri nokrišņu, kas atbilst 94% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

37 milimetri...

Dailes teātra pārbūve izmaksās 50-60 miljonus eiro, atklāja Žagars (+VIDEO)

Zāles piepildījums ir 90% līdz 100%, pauž direktors.

"Autobusi vēl joprojām stāv pie teātra. Auditorija ir atgriezusies un ar uzviju. Šajā ziņā mēs noteikti nevaram sūdzēties", - Dailes teatra Juris Žagars priecājas par sezonas sākumu.

Mūsdienu kultūrā...

Sestdien uz Latvijas ceļiem apturēti pieci stipri piedzērušies šoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus transportlīdzekļu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem pieciem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kurze...



Komentāri