lv
iRn4vpqsub3ZuQFeUzIaeDx46gtV5qXp6KUYXU24
2376419

Latvija un ASV stiprinājušas ekonomisko saišu sadarbību (+FOTO)

Latvija un ASV stiprinājušas ekonomisko saišu sadarbību (+FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien Bostonā ar Masačūsetsas štata gubernatori Moru Heiliju pārrunājis Latvijas un ASV sadarbību ekonomisko saišu stiprināšanā.

Kā informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un ASV divpusējās attiecības, īpaši Latvijas un ASV ekonomisko sadarbību, kā arī apsprieda iespējas sadarboties saules un vēja enerģijas projektos un mājokļu energoefektivitātes uzlabošanā.

Valsts prezidents īpaši uzsvēra iespēju un gatavību stiprināt sadarbību digitālās tehnoloģijas jomās. "Latvijai un Masačūsetsai ir sadarbības potenciāls enerģētikā, izglītībā un zinātnē. Gandarījums, ka jau pašlaik notiek Latvijas augstskolu sadarbība ar Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtu," sacīja Rinkēvičs.

Valsts prezidents vērsa uzmanību uz Bostonas latviešu kopienas nozīmi Latvijas saiknē ar Masačūsetsu un ielūdza Masačūsetsas štata gubernatori vizītē apmeklēt Latviju.

Kā ziņots, Rinkēvičs šonedēļ darba vizītē apmeklē ASV, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas 78.sesijas atklāšanā Ņujorkā un Latvijas-Amerikas Tirdzniecības kameras rīkotajā "Spotlight Latvia" konferencē Bostonā.

CERT eksperti: nelietot e-pastu īpaši svarīgas informācijas nosūtīšanai (+VIDEO)

Populārākie datoru drošības profesionāļu padomi par jūsu kibertelpas aizsardzību.

Kiberdrošības konferencē "CyberChess 2023" notiks Rīgā 4. un 5.oktobrī. Konferenci organizē CERT.lv, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un augstākā līmeņa domēna ...

Latvijas specdienesti: Turpmāk rūpīgi jāizvērtē Ķīnas investīcijas

Publiskajā un privātajā sektorā ir būtiski turpināt darbu pie stratēģisko atkarību un ievainojamību mazināšanas, tostarp rūpīgi izvērtējot Ķīnas investīcijas visās ekonomikas nozarēs, secināts aktualizētajā Latvijas Nacionālās drošības koncepcijas (NDK...

Latvijas-Baltkrievijas robežas žogu plānots izbūvēt arī uz purviem

Turpinoties Latvijas-Baltkrievijas robežas stiprināšanai, žogu plānots izbūvēt arī uz purviem, pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), kurš piektdien vizītē apmeklēja valsts austrumu robežu.

Ministrs norādīja, ka "Valsts nekustamie īpašu...



Komentāri