lv
86Y3sSGlADBtXFRFuf7yFoV9AOiMtwplbVHSIMCB
2375493

Pāternieku robežšķērsošanas vietā šorīt gaidījušas simtiem kravas automašīnu

Pāternieku robežšķērsošanas vietā šorīt gaidījušas simtiem kravas automašīnu

Pāternieku robežšķērsošanas vietā sestdienas rītā plkst.8 izbraukšanu uz Baltkrieviju šorīt gaidījušas 500 kravas automašīnas un desmit vieglās automašīnas, liecina informācija Valsts robežsardzes mājaslapā.

Arī piektdienas vakarā plkst.20 rindā stāvējušas 500 krava automašīnas un 50 vieglās automašīnas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība otrdien nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību. Patlaban nav uzstādījums apturēt arī Pāternieku robežšķērsošanas vietu, kas ir palikusi vienīgā vieta uz abu valstu robežas legālai ceļošanai, norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Sākas astronomiskais rudens

Sestdien plkst.9.50 būs rudens ekvinokcija - Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskais rudens.

Laikā ap ekvinokciju abas Zemes puslodes saņem vienādu Saules gaismas un siltuma daudzumu. Diena un nakts visā pasaulē ir aptuveni vienāda garuma.

Tā kā ...

Satraucoši - Latvijā pastāv risks saasināties etniskajai spriedzei

Latvijā pastāv risks saasināties etniskajai spriedzei, kas pašlaik ir latenta un kuru var pastiprināt neapmierinātība ar esošo situāciju un agresivitāte, secināts Latvijas Nacionālās drošības koncepcijas (NDK) projektā, kas balstīts uz valsts drošības ...

Esmu veca dvēsele – Jānis Šipkēvics par savu izziņas ceļu dzīvē un mūzikā
Ne tikai Jānis Šipkēvics, tēvs, kas ir viens no leģendārā raidījuma "Labvakar" vadītāju trijnieka, bet arī Jānis Šipkēvics, dēls, grupu "Cosmos" un "Instrumenti" dalībnieks un viens no Latvijas izcilajiem mūziķiem, Latvijas Televīzijā pavadījis ilgus g...


Komentāri