lv
5Gnn04cQiGyXE7qW8Qst8mikaDSnZBO5UHngir2k
2374808

Tiks apvienotas 10 akadēmiskās institūcijas, izmaksas - 82,5 mlj. eiro (+VIDEO)

Tiks apvienotas 10 akadēmiskās institūcijas, izmaksas - 82,5 mlj. eiro (+VIDEO)

"Stiprināta kopējā sistēmas kapacitāte, caur konsorcijiem", - apsoljia IZM.


Līdz 2026.gadam Latvijā tiks apvienotas 10 augstskolas un zinātniskās institūcijas, nesen Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas deputātiem sacīja Andas Čakšas (“Jaunā Vienotība”) vadītās Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Augstskolu strukturālās pārmaiņas, lai veicinātu izcilību un augstākās izglītības un zinātnes kvalitātes un resursu
ieguldījumu efektivitāti un starptautisko konkurētspēju, tostarp integrāciju starptautiskajos augstākās izglītības un pētniecības tīklos nodokļu maksātājiem izmaksās 82,5 miljonus eiro.

"Stiprināta kopējā sistēmas kapacitāte, caur konsorcijiem. Radīts pamats institūciju integrācijai caur sinerģijām un jaunām iespējām starpdisciplinārai pētniecībai un studijām", - ziņo IZM.

Pašlaik ārējās vai iekšējās konsolidācijas īsteno vismaz 10 valsts AII un zinātniskie institūti. Atbalstīti 315 doktoranti, pēcdoktoranti un zinātnieki (profesori) un īstenoti 90 iekšējie granti.

Granti, pauž ministrija, stiprinās augstskolas institucionālo kapacitāti, cilvēkresursu attīstības, studiju kvalitātes, pētniecības izcilības, sadarbības ar industriju un pārvaldības efektivitātes nodrošināšanā.

Ministru kabinets pieņēma virkni lēmumu par augstskolu konsolidāciju: par Latvijas Jūras akadēmijas reorganizāciju, par Liepājas Universitātes reorganizāciju, par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas reorganizāciju - 3 augstskolas pievienojot RTU; par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas reorganizāciju - pievienojot RSU; par Banku augstskolas reorganizāciju - pievienojot LU.

Voldemārs Burkevics

Timma karjeru turpinās Turcijā

Latvijas basketbolists Jānis Timma karjeru turpinās Turcijas vienībā Stambulas "Dariššafaka", kas šosezon būs Latvijas komandas "VEF Rīga" pretiniece FIBA Čempionu līgas grupu turnīrā, piektdien pavēstīja Stambulas klubs.

Timma daļu no pagājušās sezona...

Siliņa: Latvijai vairāk jāpopularizē pasaulē savi veiksmes stāsti

Latvijai ir vairāk jāpopularizē pasaulē savi veiksmes stāsti, savā pirmajā reģionālajā vizītē apmeklējot Kuldīgu, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Kā informēja premjeres preses birojs, Siliņa Kuldīgas novadā tikās ar domes priekšsēdētāju In...

Varētu slēgt Raiņa un Aspazijas muzeju Šveicē

2025.gadā varētu slēgt Raiņa un Aspazijas muzeju Lugano, Šveicē, kur abi dzejnieki savulaik dzīvoja trimdā, vēsta Latvijas Radio, atsaucoties uz Šveicē dzīvojošo Vitu Matīsu, kura līdz darbojusies ekspozīcijas izveidē.

Pirms pieciem gadiem Lugāno pilsēt...



Komentāri