lv
MoutqqlM8P0x2nooIfffJqJCgXd1oauxwuQbmtcP
2373256

Pirmdien Latvijā ieradīsies Vācijas aizsardzības ministrs

Pirmdien Latvijā ieradīsies Vācijas aizsardzības ministrs

No 25.septembra līdz 26.septembrim vizītē Latvijā uzturēsies Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss, kuras laikā tiksies ar Latvijas kolēģi Andri Sprūdu (P), informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Vizītes mērķis ir tikties ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, lai diskutētu par reģiona drošības aktualitātēm, nesen notikušās Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmes Ramšteinā rezultātiem, kā arī turpmāku atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju.

Tāpat tiks pārrunāti turpmākie soļi Vācijas uzņēmuma "Diehl Defence" ražotās IRIS-T vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas iegādes procesā, ņemot vērā Latvijas un Igaunijas kopīgi parakstīto jumta līgumu ar "Diehl Defence" septembra sākumā.

Jau ziņots, ka, Latvijas un Igaunijas aizsardzības ministri septembra sākumā parakstīja kopīgu nodoma vēstuli ar Vācijas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu par abu valstu turpmāku dalību Eiropas Debesu vairoga iniciatīvā, kas ir projekts ar mērķi izveidot integrētu Eiropas līmeņa pretgaisa aizsardzību.

2024.gada ietvaros Lielvārdē arī tiks izvietotas Vācijas bruņoto spēku kaujas lidmašīnas, kuras stiprinās Baltijas valstu gaisa telpu NATO gaisa patrulēšanas misijas ietvaros. Šī būs pirmā reize, kad misija tiks īstenota no Latvijas teritorijas.

Kariņš uzsver ANO reformas nepieciešamību

Šodienas izaicinājumu risināšanai nepieciešamas ANO reformas, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

ANO Ģenerālās asamblejas 78.sesijas laikā, ceturtdien, 21.septembrī, Kariņš piedalījās ministru līmeņa sanāksmē par Nākotnes samita sa...

Latvijas futbolistes cieš minimālu zaudējumu pret Maltu

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Slokas stadionā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nāciju līgas pirmajā mačā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Maltai.

Pirmajām 45 spēles minūtēm noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, otrā puslaika ievadā vā...

Ministru prezidenta padomnieces Pastores zinātniskā darba recenzents bija Sprūds

Būdama valdības vadītāja palīdze no "Jaunās Vienotības", amatpersonai ir sakari gan ar Nacionālo apvienību, gan "Progresīvajiem".

Starptautiskajās lietās nepieredzējušajai premjerei Evikai Siliņai par padomnieci nācās pieņemt profesionālu diplomātu.

Dar...



Komentāri