lv
tjS19VCwT5kNB4AvNu6VjIE5JxRu2ZQem93f4m7R
2371846

Tiek vākti paraksti par iespēju atteikties no reklāmas materiāliem pastkastītēs

Tiek vākti paraksti par iespēju atteikties no reklāmas materiāliem pastkastītēs

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par iespēju atteikties no reklāmas materiāliem pastkastītēs.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Arkādijs Dementjevs. Viņš vēlas panākt iespēju atteikties no mazumtirdzniecības kompāniju drukātās reklāmas (bukletiem, katalogiem, akcijas preču lapām u.c.) pastkastītēs.

"Katru nedēļu atveram savu pastkasti un atrodam milzīgu kaudzi mums nevajadzīgu drukāto reklāmu. To ir tik daudz, ka ir risks šai drazā nepamanīt kādu tiešām svarīgu vēstuli un izmest to atkritumos kopā ar visu pārējo," situāciju raksturo idejas autors.

Iniciatīvā pausts aicinājums noteikt par pienākumu Latvijas lielākajiem mazumtirgotājiem, piemēram, "Lidl", "Maxima", "Rimi", "Mego", "Ksenukai", bet ne tikai, savās tīmekļa vietnēs pievienot funkcionalitāti, kas ļauj klientiem konkrētās adresēs atteikties no drukātiem reklāmas materiāliem. Tālākais būtu jau mazumtirgotāju un tos apkalpojošo reklāmas kompāniju un darbinieku ziņā - kā izsekot, kuru adrešu pastkastītēs reklāmas materiālus mest ir aizliegts.

Dementjevs arī rosina paredzēt, ka, ja tas netiks ievērots, tad līdz ar jauno regulējumu klientam būtu pamatojums vērsties ar sūdzību, piemēram, Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

No šāda regulējuma ieguvēji būs iedzīvotāji, kuriem ir apnicis nemitīgi saņemt nekam nederīgu drukātu materiālu blāķi, uzskata iniciatīvas autors, vēršot uzmanību uz šāda apjoma materiālu negatīvu ietekmi uz vidi.

Liepājā notiks militārās mācības - gaidāmi satiksmes ierobežojumi (+KARTE)

Liepājā militāro mācību laikā no 26.septembra līdz 28.septembrim gaidāmi satiksmes ierobežojumi Muitas un Roņu ielā, pie militārās bāzes "Liepāja", informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Septembrī Latvijā notiek visaptverošas v...

18 no 25 Latvijas novērojumu stacijām pārspēts 22. septembra siltuma rekords

Piektdien līdz plkst.13 valsts lielākajā daļā - 18 no 25 novērojumu stacijām - pārspēts 22.septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaisa temperatūra turpina paaugstināties. Līdz ...

Lielākajā daļā Latvijas pārspēts 22. septembra siltuma rekords
Piektdien līdz pulksten 13 valsts lielākajā daļā – 18 no 25 novērojumu stacijām – pārspēts 22. septembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Komentāri