lv
ZojeEkn6sqvOXSGLzfzRfxeqX0RBnf4zx7bjG0cN
2368887

Veiktas plašas pārmaiņas deputātu pārstāvniecībā komisijās

Veiktas plašas pārmaiņas deputātu pārstāvniecībā komisijās

Pēc jaunās koalīcijas izveidošanas Saeima šodien veica plašas pārmaiņas deputātu pārstāvniecībā komisijās.

Izmaiņas gan saistītas ar jauno deputātu ienākšanu Saeimā uz tā dēvēto "mīksto" mandātu laiku, kamēr kolēģi būs ministri valdībā, gan iezīmē gatavošanos vadības nomaiņai komisijās, kur vadošos amatus ieņem līdz ar valdības maiņu opozīcijā nonākušu partiju politiķi.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā turpmāk strādās Saeimas deputāti Kristaps Krištopans (LPV), iepriekšējais klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV), Jana Simanovska (P), Harijs Rokpelnis (ZZS), Ģirts Štekerhofs (ZZS) un iepriekšējais iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS). No komisijas atsaukts Vilis Krištopans (LPV).

Turpmākam darbam Juridiskajā komisijā ievēlēts Vilis Krištopans, savukārt komisijā vairs nestrādās Kristaps Krištopans.

Aizsardzības komisijā ievēlēta iepriekšējā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA). No komisijas atsaukts Jānis Dombrava (NA).

Darbam Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā "norīkoti" arī Edmunds Jurēvics (JV), Iļja Ivanovs (Stabilitātei) un Didzis Zemmers (ZZS), savukārt komisijā vairs nestrādās Ingrīda Circene (JV), Jānis Vucāns (ZZS) un Didzis Šmits (AS).

Sociālo un darba lietu komisijā ievēlētas Circene, Alīna Gendele (JV) un Mairita Lūse (P), bet no komisijas atsaukts Edmunds Cepurītis (P).

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā ievēlēts deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (JV) un Ervins Labanovskis (P). Komisijā vairs nestrādās Jurēvics un Skaidrīte Ābrama (P).

Pieprasījumu komisijā turpmāk strādās arī Čudars un Andris Šuvajevs (P), savukārt no komisijas atsaukta Simanovska.

Nacionālās drošības komisijā strādās arī Atis Švinka (P) un Daiga Mieriņa (ZZS). Tikmēr Eiropas lietu komisijā ievēlēta Ligita Gintere (ZZS) un Šmits.

Iepriekšējā ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) un bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) strādās Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, kurā ievēlēta arī Gintere, bet no komisijas atsaukts Rokpelnis.

No Ārlietu komisijas atsaukts Ivanovs, reizē ievēlēts Cepurītis, Vucāns un Dombrava.

No Publisko izdevumu un revīzijas komisijas atsaukti deputāti Dmitrijs Kovaļenko (Stabilitātei) un Šuvajevs, bet ievēlēti "Jaunās vienotības" deputāti Gendele, Viktorija Baire un Kristovskis, kā arī citu partiju parlamentārieši Simanovska, Štekerhofs un bijušais satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vairs nestrādās Simanovska. Komisijā ievēlēti Ābrama, Valdis Maslovskis (ZZS) un Vitenbergs.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā strādās Kovaļenko, Gunārs Kūtris (ZZS) un Mūrniece.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā vairs nestrādās Antoņina Ņenaševa (P), Irma Kalniņa (JV) un Kūtris, bet komisijā nonākuši Labanovskis, Zemmers, Jurēvics un Puntulis.

No Ilgtspējīgas attīstības komisijas atsaukti Švinka, Jurēvics un Mieriņa, bet ievēlētas "Progresīvo" deputātes Antoņina Ņenaševa (P) un Lūse, kā arī citu partiju deputāti Maslovskis, Kalniņa un Kučinskis.

Pēc izmaiņām valdošajā koalīcijā sagaidāma varas maiņa daļā komisiju, bet trīs komisiju vadību plānots atvēlēt opozīcijas partijām - "Apvienotajam sarakstam" (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA), iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija.

Plānots, ka Rihards Kols (NA) turpinās vadīt Ārlietu komisiju, Uģis Mitrevics (NA) - Ilgtspējīgas attīstības komisiju, bet Raimonds Bergmanis (AS) - Aizsardzības un iekšlietu komisiju. Arī līdz šim daļu komisiju vadīja opozīcijas deputāti. Lielā mērā tas saistīts ar faktu, ka gan jaunajai, gan iepriekšējai valdošajai koalīcijai Saeimā ir pavisam neliels balsu pārsvars.

Savukārt virknē komisiju plānots apstiprināt jaunus priekšsēdētājus. Nacionālās drošības komisiju plānots nodot Ainara Latkovska (JV) pārziņā, bet Pieprasījumu komisiju - Čudara vadībā.

Sociālo un darba lietu komisija iecerēts uzticēt Andrim Bērziņam (ZZS), Tautsaimniecības komisiju varētu vadīt Ābrama, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju - Leila Rasima (P), bet Eiropas lietu komisiju - Cepurītis.

Latvijas smaiļotāji pagaidām nav izcīnījuši kvotu dalībai olimpiskajās spēlēs

Latvijas smaiļotāji pagaidām nav izcīnījuši kvotu dalībai olimpiskajās spēlēs, liecina Starptautiskās Kanoe federācijas (ICF) publicētais ceļazīmju sadalījums šī gada 20.septembrī.

Latvijas smaiļotāji Aldis Artūrs Vilde un Aleksejs Rumjancevs augusta be...

Zināms, cik liels finansējums pieejams sociālās aprūpes namu izveidei

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu atlasi pašvaldībām, aicinot pieteikties atveseļošanas fonda finansējumam vairāk nekā 64,8 miljonu eiro apmērā, ko varēs ieguldīt jaunu ģimeniskai videi pietuvinātu aprūpes pak...

Latvijas pasts plāno turpināt attīstīt finanšu pakalpojumus

"Latvijas pasts" plāno turpināt attīstīt finanšu pakalpojumus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Latvijas pasta" jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa norādīja, ka ar klientu portfeli "Latvijas pasts" ir viena no lielākajām finanšu iestādēm Latvijā,...



Komentāri