lv
dgzMmKp1ddyxmMH5kpH1SCf9vhkzhmdnD2WDj96f
2367283

Logina atzinusi - kultūras darbinieku algas ir pārāk mazas

Logina atzinusi - kultūras darbinieku algas ir pārāk mazas

Patlaban notiek budžeta izstrādes process un apzināmies, ka kultūras darbinieku algas ir pārāk mazas, norādīja kultūras ministre Agnese Logina (P).

Viņa atzīmēja, ka atalgojuma jautājums ir aktuāla problēma un darbs pie tās ir viena no prioritātēm Kultūras ministrijā.

Jau vēstīts, ka SIA "Latvijas koncerti" valdes loceklis Guntars Ķirsis aicinājis jauno valdību nodrošināt, lai profesionālie mūziķi tiktu labāk atalgoti.

Preses konferencē, kas notika trešdien, 21.septembrī, Ķirsis pieminēja Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju krīzes laikā, kad uz skatuves kāpa akadēmiķis Jānis Stradiņš un aicināja nemēģināt "dziedātājputnu pārvērst par gaļas putnu".

Ķirsis sacīja, ka nevienā valstī, kas sevi uzskata par kultūras valsti, nevar būt situācija, ka profesionāls mūziķis strādā cienījamu darbu lielveikalā, jo par mūziķa algu nevar iztikt.

"Latvijas koncertu" vadītājs uzsvēra, ka profesionālam mūziķim ir jāstrādā mūzikas kolektīvā. Viņa laiks ir jāatalgo, lai viņš varētu sevi pilnveidot un koncertā izpildīt to, ko no mūziķa sagaida.

"Gribu nodot vēstījumu jaunajam Ministru kabinetam, jaunajai kultūras ministrei, valdībai nav simts dienu. Jāstrādā ir uzreiz, jo laika nav. Mēs Latvijā lepojamies ar mūziķu panākumiem ārvalstīs, kā nes valsts vārdu pasaulē, taču šo mūziķu nav nemaz tik daudz, lai viņus nenovērtētu ar pienācīgu atalgojumu," pauda Ķirsis.

NHL komandu pimssezonas sastāvos iekļauti 7 Latvijas hokejisti, 3 - pirmoreiz

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu pimssezonas sastāvos iekļauti septiņi Latvijas hokejisti.

Neskaitot Teodoru Bļugeru, Artūru Šilovu, Zemgu Girgensonu un Elvi Merzļikinu, kuri NHL spēlējuši jau iepriekš, Floridas "Panthers" paplašinātajā sastāvā ir...

Bartaševičs vēstulē izteicis kritiku VARAM un FM

Rēzeknes pašvaldības domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai") savā atbildes vēstulē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) apsūdz gan VARAM, gan Finanšu ministriju (FM), viņaprāt, pārsteidzīgos un pierādīju...

Būvniecības nozare piedāvā vienkāršo profesiju pārstāvjiem celt atalgojumu

Latvijas būvuzņēmēji piedāvā mainīt minimālo atalgojumu būvniecībā nodarbinātajiem, palielinot to līdz 930 eiro vai minimālo stundas tarifa likmi līdz 5,60 eiro ar 2024.gada 1.janvāri, bet saglabājot līdzšinējo 780 eiro minimālo atalgojumu profesiju de...



Komentāri