lv
deYA7c1IElT2Gf6O2gpCPRQ9YXN4tGMfG1ErLRV6
2364337

Dabas dāvana Latvijai – kā mēs tikām pie unikālas pazemes gāzes krātuves

Dabas dāvana Latvijai – kā mēs tikām pie unikālas pazemes gāzes krātuves
Inčukalna gāzes krātuvē visu laiku fonā ir dzirdama rūkoņa – kompresori steidz pazemes krātuvē iepildīt dabasgāzi. Tā gan nav zem zemes ierakta milzu cisterna, tā nav arī milzīga ala, kur pazemes dzīļu mīļotāji varētu doties ekskursijā, – zem Inčukalna, Raganas un Murjāņiem ir dabiski smilšakmens slāņi, kas ir ideāli dabasgāzes uzglabāšanai. Pateicoties Inčukalna unikālajai krātuvei, Latvijai ir savs trumpis Eiropas gāzes tirgū, un ārkārtas gadījumos mums pazemē noglabātās dabasgāzes pietiks divām ziemām.
Ostapenko zaudē Keninai cīņā par ceturtdaļfinālu Gvadalaharas tenisa turnīrā
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien cieta zaudējumu Gvadalaharas "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā. Ostapenko, kura WTA rangā ir 16.vietā un turnīrā izsēta ar sesto numuru, trešās kārtas mačā ar 4-6, 5-7 piekāpās Sofijai Keninai (WTA 53.) no ASV.
Veiktas izmaiņas Āfrikas cūku mēra riska zonu sadalījumā

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veicis izmaiņas Āfrikas cūku mēra (ĀCM) riska zonu sadalījumā Latvijā, liecina PVD paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Riska zonas nosaka zonām specifiskus slimības kontroles pasākumus.

Veiktās iz...

Cēsīs atvērs Kosmosa izziņas centru

Cēsīs oktobra sākumā apmeklētājiem durvis vērs Kosmosa izziņas centrs, informēja Cēsu novada pašvaldības Attīstības pārvaldes projekta "Inovācijas centra izveidošana Cēsīs" pārstāve Ilze Sestule.

Viņa atklāja, ka centra apmeklētāji gūs priekšstatu par t...



Komentāri