lv
odLoJ4tI54QqgTZhBMBzYioa9uozU6fE7hAYh2Nz
2363034

Kariņš apliecina atbalstu Bosnijas un Hercegovinas centieniem integrēties ES

Kariņš apliecina atbalstu Bosnijas un Hercegovinas centieniem integrēties ES

Latvija atbalsta Bosnijas un Hercegovinas integrācijas centienus Eiropas Savienībā (ES), apliecināja ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), ANO Ģenerālās asamblejas sesijas laikā tiekoties ar Bosnijas un Hercegovinas ārlietu ministru Elmedinu Konakoviču.

Bosnija un Hercegovina pēdējos mēnešos ir kāpinājusi reformu tempu, kas Kariņa ieskatā apliecina, ka ES kandidātvalsts statusa piešķiršana ir veicinoša motivācija reformu izpildei, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Sarunā Kariņš arī norādīja, cik svarīgi, lai valstis, kas tiecas uz pievienošanos ES, rīkotos identiski arī ārpolitikas jautājumos.

Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu par labām starpvalstu attiecībām un izteica gatavību veicināt sadarbību arī turpmāk.

Ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par aktuālo situāciju Rietumbalkānu reģionā un drošības situāciju Eiropā, ka arī sadarbības iespējām starptautiskajās organizācijās.

Kariņš informēja, ka 2025.gadā Latvija pirmo reizi kandidēs ievēlēšanai ANO Drošības padomē 2026.–2027. gada termiņam.

Izsolē pārdos bijušo LU Fizikas un matemātikas fakultātes kompleksu

Latvijas Universitāte (LU) šī gada oktobrī plāno izsludināt izsoli par bijušo Fizikas un matemātikas fakultātes kompleksu, kurā ietilpst vairākas ēkas, tajā skaitā studentu dienesta viesnīca un fakultātes ēka.

Tā informē universitāte.

Īpašums atrodas Rī...

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Smiltēns nu ievēlēts par Saeimas sekretāru

Saeimas sekretāra amatā ievēlēts šodien no Saeimas priekšsēdētāja amata atsauktais Edvards Smiltēns (AS).

Par Smiltēnu nobalsoja visi 73 deputāti, kuri piedalījās balsojumā.

Līdz šim Saeimas sekretārs bija Armands Krauze (ZZS), kurš jaunajā valdībā ir a...

Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā iegūst māksliniece Anna Afanasjeva
"Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā" – laureāta medaļa, Zelta diploms un naudas prēmija 3000 eiro apmērā – šogad tika piešķirta māksliniecei Annai Afanasjevai par darbu "Pie jūras", informēja Preiļu novada pārstāvji. 


Komentāri