lv
3PlBJB7axkMxF1dnVRa91RScRAFt2bYKdlsYnEDq
2361568

Seņkovs: Gribu dzīvot valstī, kur bagātāks nevar likt mašīnu pie teātra ieejas

Seņkovs: Gribu dzīvot valstī, kur bagātāks nevar likt mašīnu pie teātra ieejas
Kā ziņots, ar izrādi "Spēlēju, dancoju" pagājušajā ceturtdienā tika atklāta Latvijas Nacionālā teātra jaunā sezona. Svinīgajā pieņemšanā izrādes režisors Elmārs Seņkovs, kurš sezonas sākumā kritiski izteicās par teātra direktora maiņu un Kultūras ministrijas rīcību, kā arī atteicās no teātra mākslinieciskā vadītāja vietas, savā uzrunā bija ļoti emocionāls, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

"Esmu ļoti pateicīgs visam teātrim, kas man ir ļoti mīļš," Šī izrāde ir notikums, un es pats personificējos ar Tota lomu. (..) Tā kaut kādā ziņā bija birokrātiska kļūda, kaut kāds iemesls, kas nedeva mums iespēju būt visā līdz galam uzticīgiem mākslinieciskā ziņā. Šī bija domāta kā pirmā, bet diemžēl kādu laiku būs mūsu pēdējā izrāde šajā teātrī.

Es tomēr gribu dzīvot tādā valstī, kur mēs veidojam dialogu – mākslinieki ar politiķiem. Es gribu dzīvot valstī, kur neskatās uz to, ka kāds ir bagātāks un var likt mašīnu pie teātra ieejas.

Nedomāju, ka tas ir pareizi. Domāju, ka visi esam vienādi latvieši, kuri grib celt lielu, stipru nāciju. Bet stipri būsim tad, ja tiks domāts par māksliniekiem," pauda Seņkovs.

Teātra jaunais direktors Māris Vītols par Seņkova vārdiem nebija noskumis: "Mākslinieks un viņa brīvība ir pāri visam. Uzskatu, ka šovakar piedzīvojām radošās brīvības manifestu.

Tas ir jaudīgs mākslas darbs, mākslinieciskā veiksme gan režisoram, gan teātrim. Šis laiks Elmāram Seņkovam prasījis lielu morālo spēku. Esmu centies sniegt viņam atbalstu, kādu vien teātra direktors var sniegt. Ceru, laiks visu saliks savās vietās."

ZZS nemainīs lēmumu par Kūtra kandidatūras virzīšanu Saeimas spīkera amatam

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas frakcija nolēmusi nemainīt lēmumu par Gunāra Kūtra (ZZS) kandidatūras virzīšanu Saeimas priekšsēdētāja amatam, aģentūrai LETA pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.

Politiķis skaidroja, ...

Vai Kūtri pēc viņa izteikumiem nomainīs pret citu ZZS kandidātu spīkera amatam?

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iekšēji apspriežoties par izveidojušos situāciju pēc kritiku izsaukušajiem Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Gunāra Kūtra (ZZS) izteikumiem, liecina neoficiāla informācija.

Jautājums ir aktuāls, jo no ZZS koalīcijas...

Ostapenko vērienīgā tenisa turnīrā Meksikā sasniedz astotdaļfinālu
Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrdien Meksikā ar uzvaru sāka turnīru Gvadalaharā, kur risinās vienas no vērienīgākajām Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūres sezonā atlikušajām sacensībām.


Komentāri