lv
xE4fIYfahh7zToPwOn26HnrIeD90yPw5KohGnVfi
2361184

Saeima: Briškena vadībā airBaltic gatavojās iegādāties KF lidmašīnas (VIDEO)

Saeima: Briškena vadībā airBaltic gatavojās iegādāties KF lidmašīnas (VIDEO)

Darījums ar agresorvalsts militāri rūpniecisko kompleksu tika plānots pēc Putina Krimas okupācijas.

Satiksmes ministriju turpmāk vadīs līdzšinējais Saeimas Progresīvo frakcijas vadītājs Kaspars Briškens. Tomēr kolēģi likumdevēji viņu apsūdzēja sadarbībā ar Krieviju.

Nacionālās apvienības pārstāvis Ģirts Lapiņš norādīja:

"Kaspars Briškens no 2012. līdz 2020. gadam bija airBaltic padomes priekšsēdētāja vietnieks. Pieminēšu dažas epizodes: 2013. gadā Briškens kā Satiksmes ministrijas pārstāvis tika atsaukts no padomes, jo nepienācīgā līmenī kontrolēja uzņēmuma darbību, kas rezultējās tādas airBaltic reklāmas kampaņas izstrādē, kurā popularizēja padomju armijas svētku dienu 23. februārī, uz šī pamata samazinot biļešu cenas".

"Lielākais skandāls bija 2015. gadā. Padomes apstiprinātais uzņēmuma plāns piesaistīt ar Krievijas varas struktūrām saistītu investoru un Krievijā bāzētu militārās rūpniecības uzņēmumu ražotās lidmašīnas “Sukhoi” . Tikai valdības iejaukšanās apturēja šo procesu. Saprotu, ka Eviku Siliņu un "Progresīvus" neinteresē reputācijas riski".

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma, airBaltic reģionālo lidmašīnu iegādes konkursā saņēmusi piedāvājumus no trīs ražotājiem - japāņu Mitsubishi, brazīliešu Embraer un krievu Sukhoi Superjet. Oficiāli neapstiprināta informācija liecinot, ka Sukhoi Superjet lidaparāti airBaltic tiek piedāvāti ar nosacījumiem, kas krietni labāki par pārējiem pretendentiem.

Amatpersonas deklarācijā par 2020.gadu, beidzoties pilnvaru termiņam, Kaspars Briškens norādīja šādus datus.

Darbavieta vai valsts amatpersonu saraksta iesniedzējas institūcija: Air Baltic Corporation AS.

Valsts amatpersonas amats: Padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Ienākumu gūšanas vieta (avots) – juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs komercreģistrā un juridiskā adrese; fiziskās personas vārds un uzvārds: Air Baltic Corporation AS, 40003245752, Latvija, Mārupes nov., Tehnikas iela 3.

Summa: 11313.23 EUR.

Tajā pašā gadā Briškena kungs, vadot Rail Baltica šosejas būvniecību, saņēma gandrīz divreiz vairāk naudas - 23 000 EUR.

Kā jau vairākkārt ziņots, ātrgaitas dzelzceļa būvniecībai jāpalīdz palielināt militāro mobilitāti NATO ietvaros.

Voldemārs Burkevics

Latvijas pasts šogad prognozē peļņu vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā

VAS "Latvijas pasts" šogad varētu strādāt ar vairāk nekā divu miljonu eiro peļņu, intervijā aģentūrai LETA prognozēja kompānijas jaunā vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa norādīja, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2023.gada pirmajā pusgadā bija 55,9 mil...

Latvijas kausa pusfinālā Riga uzņems Liepāju, bet RFS dosies uz Tukumu

"Riga" futbolisti trešdien Rīgā "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa pusfinālā tiksies ar "Liepāju", bet "Tukums 2000"/"Telms" savu līdzjutēju priekšā mērosies spēkiem ar RFS vienību.

Plkst.15.30 Tukuma pilsētas stadionā sāksies cīņa ar "Tukums 2000"/"Tel...

Revīzija: VM īstenotie pasākumi nenodrošina agrīnu onkoloģisko slimību atklāšanu
Veselības ministrijas (VM) īstenotie pasākumi nenodrošina agrīnu onkoloģisko slimību atklāšanu un pacientiem nepieciešamo zāļu kompensāciju, rezultātā tam ir būtiska ietekme uz Latvijas sabiedrības veselības rādītājiem, kas ilgstoši neuzlabojas, lai ga...


Komentāri