lv
SxHR5kGaj8ZbT0NbVOE625KqvFSOhAW09sXZcGIz
2358792

Arco Real Estate piesaistījis piecu miljonu eiro finansējumu no Lietuvas

Arco Real Estate piesaistījis piecu miljonu eiro finansējumu no Lietuvas

Nekustamo īpašumu kompānija SIA "Arco Real Estate" piesaistījusi piecu miljonu eiro finansējumu no Lietuvas pūļa finansēšanas platformas "Profitus" projekta "Terramisu" īstenošanai Rīgā, Prūšu ielā, pauda "Arco Real Estate" speciālists Ģirts Jansons.

Projekta nodošana ekspluatācijā plānota kārtās, un pirmie iedzīvotāji varēs ievākties dzīvokļos 2024.gada pirmajā pusē. Patlaban objektā norisinās iekšējo maģistrālo inženiertīklu izbūve, iekštelpu starpsienu izbūve, pirmā stāva telpu sadalīšana dzīvokļos, vestibila veidošana un liftu montāža, kā arī fasādes apdares darbu noslēgšana.

Kā norāda Jansons, sākotnēji jaunā projekta attīstīšanai tika saņemts aizdevums no "Baltic International Bank", tomēr bankas maksātnespējas rezultātā finansēšana tika apturēta. Lai iespējami ātri nodrošinātu būvdarbu pēctecību šādos apstākļos, "Arco Real Estate" apzināja iespējamos risinājumus un piesaistīja pūļa finansēšanas platformu "Profitus", kas izskatīja iespēju paplašināt savu darbību Latvijā.

Izvērtējot "Terramisu" potenciālu, "Profitus" piešķīra finansējumu iepriekšējo saistību dzēšanai un projekta būvniecības pabeigšanai.

Jansons norāda, ka deviņstāvu projektā "Terramisu" kopumā pieejams 121 dzīvoklis platībā no 34 līdz 103 kvadrātmetriem.

Kompānija "Arco Real Estate" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,905 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 1,291 miljons eiro, bet peļņa - 14 758 eiro. "Arco Real Estate" kapitālā 50% pieder Aigaram Šmitam, bet vēl 50% - SIA "Smart Capital CE", kura patiesais labuma guvējs ir Viktors Savins.

Jau vēstīts, ka Ekonomisko lietu tiesa 2023.gada marta beigās apmierināja Latvijas Bankas iesniegto "Baltic International Bank" likvidācijas pieteikumu. Banka ir atzīta par likvidējamu no 2023.gada 24.marta. Tiesa par bankas likvidatoru ir iecēlusi advokātu Olavu Ceru.

Zināmas Latvijas basketbolistu pretinieces EČ kvalifikācijā (+VIDEO)

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā tiksies ar Franciju, Izraēlu un Īriju, noskaidrojās otrdien Šveicē notikušajā izlozē.

Šīs izlases tika ielozētas kvalifikācijas E apakšgrupā.

Francijas basketbolistes izcīnīj...

LŽA prasa paskaidrojumus Kozlovskim par žurnālistu iespējamo izsekošanu

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) nosūtījusi pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (JV), kurā prasa paskaidrot žurnālistu komunikācijas iespējamo izsekošanu ar spiegošanas programmatūras palīdzību.

Šāds pieprasījums nosūtīts, ņemot vē...

Aicina pieteikt bērnus ar uzvedības traucējumiem rehabilitācijas pakalpojumam

Latvijas Bērnu Atbalsta fonds (LBAF) aicina rīdzinieku ģimenes, kurās aug bērns ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām, pieteikties un apmeklēt sociālās rehabilitācijas pakalpojumu "Ceļš pie sevis", informē pakalpojuma vadītāja Elīna Lejiņa-K...



Komentāri