lv
WzZ2O5BUaSL8H0rO08HVH6DUPVeMBhyd5yI15q3Q
2356733

Kariņš piedalījies ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā

Kariņš piedalījies ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā

Piedaloties Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēris ilgtermiņa atbalstu Ukrainai.

Tā informē Ārlietu ministrija.

Pirmdien, 18.septembrī, Kariņš piedalījās ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Ņujorkā, uzsākot ANO Ģenerālās asamblejas Augsta līmeņa nedēļu. Sanāksmē notika viedokļu apmaiņa par Krievijas agresiju pret Ukrainu, kā arī situāciju Sāhilā un tās ietekmi uz plašāku reģionu.

Diskusijā īpaša uzmanība tika pievērsta ES visa veida ilgtermiņa atbalstam Ukrainai, tai skaitā spējai ātri un nepieciešamos apjomos atbalstīt Ukrainas bruņotos spēkus.

Kariņš uzsvēra nepieciešamību vienoties par ilgtspējīgu finansējuma risinājumu Ukrainas atbalstam Eiropas Miera mehānisma ietvaros.

Sanāksmē izskanēja plašs atbalsts ciešākai ES sadarbībai ar globālajiem partneriem, lai skaidrotu Krievijas kara Ukrainā radīto seku pasaulē iemeslus un veicinātu atbalstu Ukrainai. Lai to sekmētu, arī Latvijas ārlietu ministram šīs nedēļas laikā plānota virkne divpusējo tikšanos ar Āfrikas, Latīņamerikas un Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm.

Privāto pensiju fondu plānos pirmajā pusgadā iemaksāts niecīgi vairāk

Latvijas privāto pensiju fondu pensiju plānos šogad pirmajā pusgadā iemaksāti 50,689 miljoni eiro, kas ir par 0,1% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Bankā.

Tostarp privāto pensiju fondu pensiju plānu dalībnieku i...

Riteņbraukšanas federācija komentējusi traģēdiju Vienības velobraucienā

Saistībā ar traģēdiju Vienības velobraucienā, kur šogad no kritienā gūtajām traumām gāja bojā vīrietis, nav saskatāmas organizatoriskas nepilnības, šādu vērtējumu pauda Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss.

Marksa skatījumā ...

Bērziņa lēmumu par Bartaševiča atbrīvošanu no amata varētu pieņemt novembrī
Jaunā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) pirmšķietami saredz pietiekamu pamatojumu Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atbrīvošanai no amata, tomēr šajā jautājumā nedrīkstot pieņemt...


Komentāri