lv
x9HljbkX25QxuHM1kH1HjKKcGK1f1aCnOha1gNsm
2356159

Saeimas deputāti spriedīs par atbalstu energoresursu sadārdzinājuma segšanai

Saeimas deputāti spriedīs par atbalstu energoresursu sadārdzinājuma segšanai

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien spriedīs par nākamajā ziemā plānoto mērķēto atbalstu energoresursu sadārdzinājuma segšanai mājsaimniecībām.

Sēde paredzēta plkst.12 daļēji attālināti Jēkaba ielā 6/8, 306.zālē.

Uz sanāksmi aicināti Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM), Ekonomikas ministrijas, Būvniecības valsts kontroles biroja, Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts kancelejas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

Kā ziņots, Saeima skata Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto likumprojektu "Energoapgādes izmaksu atbalsta likums", kas paredz atbalstu energoresursu izmaksu kompensēšanu mājsaimniecībām tikai ar zemu un vidēji zemu ienākumu līmeni situācijās, kad energoresursu cenas ir ārkārtēji augstas.

KEM informē, ka atbalsts tiks noteikts mērķēti - konkrētām mājsaimniecību grupām ar zemu un vidēji zemu ienākuma līmeni, proti, mājsaimniecībām kuru ikmēneša izdevumi uz vienu tās locekli par mājokli varētu veidot 30% no mājsaimniecības ienākumiem. Atbalstu nav plānots piemērot pastāvīgi visā apkures sezonā, bet piešķirt situācijās, kad tiks konstatētas energoresursu cenas ārkārtējas pieaugums biržā.

Apkures sezonas laikā šāda situācija var iestāties vienu vai vairākas reizes, vai arī pretēji - energoresursu cenas visā apkures sezonā var būt stabilas, kad atbalsta mehānisma iedarbināšana nav nepieciešama. Atbalstu uzsāks sniegt tikai tad, ja energoresursu tirgus cena pārsniegs noteiktu cenu slieksni, ko noteiks un apstiprinās MK, uzsver likumprojekta izstrādātāji.

Latvijas numura zīmes izsniegtas diviem retro transportlīdzekļiem no Krievijas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā pēdējā mēneša laikā pārreģistrēti divi transportlīdzekļi, kuriem līdz šim bija Krievijas numura zīmes, un tiem tagad izsniegtas Latvijas numura zīmes, norādīja CSDD pār...

Šodien uz pirmo darba sēdi sanāk Evikas Siliņas valdība. Būs arī slēgtā daļa

Uz pirmo darba sēdi šodien sanāks jaunais Ministru kabineta sastāvs.

Saeimas vairākums piektdien apstiprināja jauno Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadīto valdību, kas piektdien sanāca arī uz pirmo svinīgo sēdi, bet tad nekādus darba jautājumus...

Zināms, no kurienes Latvijā nāca Valgā aizturētie nelegālie imigranti

Svētdien Valgā aizturētā nelegālo imigrantu grupa iepriekš bija patvaļīgi pametusi patvēruma meklētāju izmitināšanas centru (PMIC) Muceniekos Rīgas pievārtē, pastāstīja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Šogad PMIC "Mucenieki" patv...



Komentāri