lv
yMILAGsce8602eVIMwgAeuJOQx8D4t78lF3IMFob
2355612

Rinkēvičs paziņo, kam jābūt ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā

Rinkēvičs paziņo, kam jābūt ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā

ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā ir jābūt produktiem un pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību, ASV un Baltijas valstu stratēģisko investīciju samitā sacīja Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šonedēļ viesojas ASV.

Kā informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, šodien Rinkēvičs piedalījās 2023.gada ASV un Baltijas valstu stratēģisko investīciju samitā, kurā pulcējās valdības pārstāvji, valstu investīcijas aģentūru pārstāvji, kā arī esošie un potenciālie ASV investori un uzņēmēji Baltijas valstīs.

Pasākuma mērķis bija veicināt ekonomisko sadarbību starp ASV un Baltijas valstīm.

Latvijas prezidents vērsa uzmanību uz Latvijas priekšrocībām ASV investoriem, piemēram, ASV investori var iegūt pieeju Eiropas Savienības (ES) vienotajam tirgum, vienlaikus, izmantojot efektīvu transporta, informācijas un telekomunikāciju tehnoloģiju (IKT) infrastruktūru, un augsti kvalificētā darbaspēka potenciālu.

Savā uzrunā Rinkēvičs akcentēja, ka ASV un Latvijas ekonomikas sadarbības pamatā ir jābūt produktiem un pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību.

Šobrīd Latvija var atbalstīt nišas jomas ar augstu darbaspēka ekspertīzi tādos sektoros kā IKT, bioekonomika, biomedicīna, viedie materiāli un tehnoloģijas, kā arī ilgtspējīga enerģētika. Turklāt Baltijas valstis pēdējo gadu laikā piedzīvojušas ļoti strauju izaugsmi un līdz ar to ir dziļi integrētas ES un globālajos tirgos.

Latvijā ir vislielākā saslimstība ar diabētu starp Baltijas valstīm

Starp Baltijas valstīm Latvijā ir vislielākā saslimstība ar diabētu, šodien ekspertu seminārā "Diabēta efektīva ārstēšana - piemērs sociālekonomiskā sloga mazināšanai" informēja Latvijas Diabēta federācijas prezidente Indra Štelmane.

Viņa uzsvēra, ka pē...

Banki komentējis savu pievienošanos Virtus

Latvijas vīriešu basketbola izlases treneris Luka Banki, pieņemot lēmumu kļūt par Itālijas kluba Boloņas "Virtus" galveno treneri, nešaubījās par izdarīto izvēli, preses konferencē teica Banki.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā par Itālijas kluba Boloņa...

Šonakt Latvijā sāks darboties vēl divi vidējā ātruma kontroles posmi

Uz Daugavpils šosejas (A6) pirms un aiz Pļaviņām naktī uz otrdienu, 19.septembri, sāks darboties divi vidējā ātruma kontroles posmi, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

No Kokneses līdz Stukmaņiem vidējā ātruma kontroles posms būs 13,...



Komentāri