lv
qivLPAC3pgDVaCCpHglojs7wAzL8di3jOznBmBvL
2349435

Rudenī rīkos informatīvu kampaņu par atbildīgu alkohola lietošanu

Rudenī rīkos informatīvu kampaņu par atbildīgu alkohola lietošanu

Lai atkārtoti aktualizētu jautājumu par atbildīgu alkohola lietošanu, Latvijas Alkohola nozares asociācija (LANA) sadarbībā ar mazumtirgotājiem septembrī un oktobrī organizēs informatīvo kampaņu, informēja LANA pārstāvji.

Kā norāda organizatori, kampaņas laikā mazumtirdzniecības vietās un sociālajos medijos būs pieejami dažādi informatīvi un izglītojoši materiāli.

Kampaņā piedalīsies "Aibe", "Circle K Latvia", dzērienu veikalu tīkls "AlkOutlet", "Elvi Latvija", "Amber Latvijas balzams", "Lidl Latvija", veikalu tīkls "Spirits & Wine Outlet" un veikalu tīkls "Top!".

LANA izpilddirektors Dāvis Vītols uzsver, ka izglītošana par atbildīgu alkoholisko dzērienu lietošanu ir ļoti komplekss process. "Tās ir starptautiskas vadlīnijas, kas aicina lietot alkoholu ļoti pārdomāti. Ja alkohols tiek lietots, tad ir svarīgi ievērot noteiktu alkoholisko dzērienu vienību skaitu dienā, kā arī paralēli alkoholiskajiem dzērieniem lietot ūdeni," norāda Vītols.

Asociācijā atgādina, ka Latvijā par vienu alkohola vienību tiek uzskatīti 12 grami absolūtā (100%) alkohola jeb etanola. Tādu daudzumu vesels pieauguša cilvēka organisms pārstrādā stundas laikā. Vīriešiem optimālais pieļaujamais vienību skaits dienā ir līdz divām alkohola vienībām, sievietēm - viena.

Vienlaikus LANA pārstāvji uzsver, ka tas nenozīmē, ka bez jebkāda riska var baudīt tādu daudzumu alkoholisko dzērienu katru dienu. Ne sievietei, ne vīrietim nevajadzētu pārsniegt maksimālo dienas vienību skaitu - piecas vienības. Savukārt ieteicamais nedēļas limits ir 13 vienības vīriešiem un astoņas vienības sievietēm.

Tāpat no alkohola lietošanas vajadzētu atturēties vismaz trīs dienas nedēļā, uzsver asociācijā.

LANA reģistrēta 2009.gadā, un tajā apvienojušies alkoholisko dzērienu ražotāji un izplatītāji - 12 biedri un viens asociētais biedrs. Asociācija ir arī Eiropas alkohola nozares asociācijas "SpiritsEurope" biedrs un Latvijas pārstāvis.

Kuldīgas vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā (+FOTO)

Kuldīgas vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, tādējādi atzīstot un novērtējot Kuldīgas vecpilsētas unikālo vērtību arī pasaules mērogā, lēmušas dalībvalstis Pasaules mantojuma komitejas 45.sesijā, kas no 10. līdz 25.septembrim norisi...

Zināma Sprūda pirmā darba vizīte kā aizsardzības ministram

Svētdien aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) savā pirmajā darba vizītē apmeklēs Suvalkus, Polijā, kur tiksies ar Polijas aizsardzības ministru Mariušu Blaščaku, informēja Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Abu valstu amatpersonām ir plānots pārrunā...

Spēlfilma «Mana brīvība» tiks virzīta Oskara nominācijai - cik būs jāiegulda?

Nacionālais kino centrs (NKC) ar 20 000 eiro atbalstīs režisores Ilzes Kungas-Melgailes debijas spēlfilmas "Mana brīvība" mārketinga aktivitātes, pretendējot uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma", informēja ...



Komentāri