lv
tQxzNjvDS8t2ntlz0p6Z2GwtJpXbF2O8bEL9ZgLq
2345145

Polija aizliedz iebraukt automašīnām ar Krievijas numurzīmēm

Polija aizliedz iebraukt automašīnām ar Krievijas numurzīmēm

Polija no svētdienas aizliegs iebraukt savā teritorijā Krievijā reģistrētiem vieglajiem automobiļiem, paziņojis Polijas iekšlietu ministrs Mariušs Kaminskis.

Jau vēstīts, ka no otrdienas plkst.18 personām ar Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem liegts iebraukt ES caur Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām.

Arī Lietuva otrdien paziņoja, ka caur robežkontroles punktiem valstī vairs netiks ielaistas automašīnas ar Krievijas numurzīmēm, bet Igaunijā attiecīgs aizliegums stājās spēkā trešdien plkst.10.

Arī Somija pieņēmusi šādu lēmumu, aizliegumam stājoties spēkā no sestdienas.

Eiropas Komisija 8.septembrī publicēja skaidrojumus par importu un preču ievešanu no Krievijas. Tajos teikts, ka ir aizliegts ievest personīgās automašīnas un personīgās mantas.

Vēlāk Eiropas Komisija paziņoja, ka šim sarakstam ir konsultatīvs raksturs un ES valstīm individuāli jāizlemj, vai noteikt aizliegumus.

Jaunais aizsardzības ministrs Andris Sprūds skaidro savas prioritātes

"Manas vērtības vienmēr būs skaidras - neatkarīga, droša, attīstīta un uz sabiedrību vērsta Latvija spēcīgā Eiroatlantiskajā kopienā. To, ka esmu Latvijas patriots pierādīšu ne vien vārdos, bet arī darbos aizsardzības ministra amatā," pēc apstiprināšan...

Ukrainas tieslietu ministrs: Krievijas aktīvu konfiskācija – visai sarežģīta
Lai atjaunotu Ukrainu, būs vajadzīgi milzu līdzekļi, un par to visu būtu jāsamaksā  Krievijai – tā uzskata Ukrainas varas iestādes un atbalstītāji Rietumos. Jau tagad tiek veidota juridiskā bāze, lai to īstenotu. Viena no būtiskākajām iecerēm ir jau ta...
Latvijā gatavo mobilo zobārstniecības busiņu karavīriem frontē Ukrainā
Turpinot Latvijā nenogurstoši palīdzēt Ukrainas armijai, "Ganta fonds" gatavo cīnītājiem ļoti vajadzīgu atbalstu – mobilo zobārstniecības busiņu. Dažāda veida instrumentus un materiālus šim mērķim ziedojuši daudzi Latvijas zobārsti. Savukārt brīvprātīg...


Komentāri