lv
vWK0deGQMgaeSDwgoorwcwCltEkcnxVkbqw5JNI3
2343949

LTV un KP pārrunās konkurenci reģionālo un sabiedriskā medija starpā

LTV un KP pārrunās konkurenci reģionālo un sabiedriskā medija starpā

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) otrdien tiksies ar Konkurences padomes pārstāvjiem, lai noskaidrotu padomes nostāju sabiedriskā medija un reģionālo mediju konkurences jautājumos, sacīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

LTV neesot skaidri saprotamas Konkurences padomes bažas par ekskluzīvām tiesībām uz saturu, autortiesības riskiem un negodīgu konkurenci.

"Ja kāds nopērk satura vienību, viņam uz to ir ekskluzīvas tiesības. Kā mēs varam neīstenot autortiesības, par kurām mēs esam samaksājuši?" neizpratni pauž Priede.

Komentējot LTV prasības attiecībā uz reģionālo mediju piedāvāto saturu un kvalitāti, viņš sacīja, ka "LTV nevēlas trenkāt reģionālos medijus", bet, ja valsts virza finansējumu caur sabiedrisko mediju, kas paredzēts konkrēti satura pirkšanai no reģionālajiem medijiem, tad LTV vēlas zināt viņu darba plānus un izvēlēties no tiem LTV vajadzīgo saturu un "karstās" jeb aktuālās ziņas.

Priede uzsvēra, ka gada laikā reģionos ir kādi trīs četri ļoti nozīmīgi notikumi, un LTV vēlas, lai viņi var to pārraidīt savā televīzijā, nevis tā vietā rādīt mazāk nozīmīgu saturu, kuru reģionālais medijs viņiem ir pārdevis. Kā piemēru šādai situācijai Priede minēja kādu senāku gadījumu ar sižetu par migrantu krīzi, kuru LTV nesaņēma.

Vienlaikus viņš atzina, ka iebildes pret LTV nostāju pamatā ir tiem reģionālajiem medijiem, kuri šobrīd nesadarbojas ar LTV.

Jau ziņots, ka aktualizējies jautājums par konkurenci sabiedrisko un reģionālo mediju starpā.

LTV iestājas par to, ka tā var noteikt, kādu saturu tā iepērk no reģionālajiem medijiem, un ja saturs vai tā kvalitāte nav atbilstoša LTV uzstādījumiem, tad LTV būtu jābūt tiesībām noteikt darbinieku nomaiņu konkrētā uzdevuma izpildei. Pret šo ierosinājumu iebilst Konkurences padome.

Konkurences padomes pārstāve Egija Gitendorfa 12.septembra Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē norādīja, ka padome šādā ierosinājumā saskata nepamatotas LTV priekšrocības, jo tā vienpersoniski mainītu reģionālā medija plānus un uzdevumus, radot nenoteiktību reģionālā medija darbā, kā arī konkurences riskus.

LTV programmas "Par novadu ziņu televīzijas sižetu veidošanu 2023.gadā" atlases kārtības nolikums nosaka pieteikumu iesniegšanas, vērtēšanas, finansējuma piešķiršanas kārtību, kā arī līgumu noslēgšanas kārtību.

Programmas mērķis ir nodrošināt sabiedriski nozīmīgu Latvijas novadu ziņu satura vienību izgatavošanu un pārraidīšanu LTV programmās un pakalpojumos un reģionālo un vietējo elektronisko plašsaziņas līdzekļu pakalpojumos 2023.gadā. Programmā pieteicējam ir pienākums kvalitatīvi veidot objektīvus, vispusīgus un aktuālus, tostarp analītiskus sižetu, ievērojot ziņu vērtības kritērijus, tādus kā nozīmīgums, unikalitāte (ekskluzivitāte), ietekme, pēkšņums, patiesums, precizitāte, neitralitāte, lokalitāte.

Programmas īstenošanas un izmaksu attiecināmības periods ir no 2023.gada 1.janvāra līdz 2023.gada 31.decembrim. Programmā pieejamais kopējais finansējums visiem noslēgtajiem sadarbības līgumiem ir 244 259 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Ebreji: Geto un holokausta muzeja nodošana biedrībai ir signāls investoriem

Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemes nodošana ebreju biedrības "Šamir" īpašumā ir "svarīgs signāls" ārvalstu sponsoriem par viņu ziedojumu uzticamību, vērtēja ebreju biedrības "Šamir" pārstāve Sanita Rībena.

Rīgas geto un holokausta mu...

LTV uzturēs vēlmi tuvināt sabiedrisko mediju budžeta apjomu Eiropas līmenim

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) uzturēs vēlmi pakāpeniski tuvināt sabiedrisko mediju budžeta apjomu Eiropas līmenim, komentējot Finanšu ministrijas (FM) iebildumus pret sabiedriskā medija finansēšanas modelī iekļauto procentpunktu pieaugumu, sacīja LT...

Čakša apņēmusies trīs gadu laikā palielināt pedagogu atalgojumu

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) pirmie darbi jaunajā valdībā būs saistīti ar jauna programmu finansēšanas modeļa izstrādi, kas palīdzēs nodrošināt pedagogu atalgojuma pieaugumu trīs gadu laikā, izteicās politiķe.

"Mans plāns šajā laik...



Komentāri