lv
birjmsDf2fM8zAtzseHeYaYfbLcm3d9snBvTlR9H
2339980

Ārlietu ministrs Kariņš piedalīsies ANO Ģenerālajā asamblejā

Ārlietu ministrs Kariņš piedalīsies ANO Ģenerālajā asamblejā

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) no 18.septembra līdz 21.septembrim uzturēsies Ņujorkā, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas (ANO ĢA) 78.sesijas augsta līmeņa nedēļas pasākumos, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Viņam paredzēta dalība Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmē un ASV Valsts sekretāra rīkotajā transatlantisko partneru sanāksmē. Piedaloties ANO dalībvalstu pasākumos, tiks uzsvērta Krievijas atbildība par pastrādātajiem starptautiskajiem noziegumiem Ukrainā.

Ārlietu ministrs pārrunās Latvijas prioritāros darba virzienus ANO ar ANO ĢA 78.sesijas prezidentu Denisu Fransisu. Paredzētas tikšanās ar citu valstu ārlietu ministriem no Āfrikas, Eiropas, Latīņamerikas un Karību, Āzijas un Klusā okeāna reģioniem, lai pārrunātu Krievijas agresiju Ukrainā un stiprinātu sadarbību divpusējā un daudzpusējā formātā.

ANO ĢA 78.sesijas augsta līmeņa nedēļa Ņujorkā notiek no 18.septembra līdz 26.septembrim. Līdztekus diskusijām par starptautiskajām aktualitātēm šajā sesijā būtiska uzmanība tiks pievērsta Krievijas agresijas Ukrainā radītajām sekām globālā līmenī, kā arī progresa izvērtējumam ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanā. Latviju augsta līmeņa nedēļas pasākumos pārstāvēs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Kariņš.

Siliņas birojā strādās vairāki bijušā premjera biroja darbinieki

aunās Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) biroju vadīs bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja vadītāja Ieva Zīberga (attēlā), piektdien pēc valdības apstiprināšanas medijiem pavēstīja Siliņa.

Ministru prezidentes parlamentārais sekr...

Eksperti: Tuvākajā laikā augs pieprasījums pēc apbūves zemes iegādes

Privātmāju piedāvājumam kļūstot arvien ierobežotākam, tuvākajā laikā varētu augt apbūves zemes iegādes darījumu skaits, secināts Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) organizētajā profesionāļu diskusijā.

Lēmums par zemes iegādi ietver...

Evikas Siliņas valdības deklarācija - pilns teksts

Latvija ir latviska, labklājīga, droša un iekļaujoša Eiropas valsts, kura ilgtspējīgi attīstīsies demogrāfisko, klimata, tehnoloģiju un digitālo pārmaiņu laikā.

Latvijas cilvēki ir mūsu valsts lielākā vērtība.

Laikā, kad pasaule piedzīvo ģeopolitiskus s...



Komentāri