lv
eQ1AZdxmntIQaXYcRMjKVnjSJmrJxHQdMzTj1DkI
2333139

Opozīcija rosina Latvijas Bankas prezidenta un padomes locekļu atbrīvošanu

Opozīcija rosina Latvijas Bankas prezidenta un padomes locekļu atbrīvošanu

Opozīcijas partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" Saeimas deputāti rosina Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un padomes locekļu atbrīvošanu no amata.

Saeima gan šodien attiecīgos lēmumprojektus neiekļāva sēdes darba kārtībā.

Lēmumprojektus parlamentā iesnieguši deputāti Ainārs Šlesers (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Edmunds Zivtiņš (LPV), Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Vilis Krištopans (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Mārcis Jencītis (LPV), Svetlana Čulkova ("Stabilitātei") un Dmitrijs Kovaļenko ("Stabilitātei").

Deputāti anotācijā norāda, ka Latvijas Bankas prezidents un padomes locekļi esot izdarījuši virkni smagu pārkāpumu, ko varot raksturot, kā valsts amatpersonas amata pienākumu nepildīšanu - tīšu nolaidību, kas radījusi būtisku kaitējumu visam Latvijas finanšu sektoram.

Lēmumprojektu autori uzskata, ka Latvijas Bankas prezidents ir pieļāvis, ka Latvijā ir "pārspīlēti pārregulēta finanšu sektora uzraudzības sistēma un nav saprotama komercbanku kontrole".

Latvijas Bankas prezidents ir Mārtiņš Kazāks un padomes locekļi ir Māris Kālis, Santa Purgaile, Kristīne Černaja-Mežmale, Andris Vilks, Ilze Posuma un Zita Zariņa.

Britu Dziesmu svētki. Kā radio «Klasikai» gāja «BBC Promenādē»
"Pasaulē vērienīgākais simfoniskās mūzikas festivāls "BBC Promenāde" britiem ir kā latviešiem Dziesmu svētki, taču kopumā situācija Lielbritānijā mūzikas laukā ir dramatiska: BBC tai "griež" nost finansējumu, un ir satraucoši domāt par to, ka mūsdienās...
Latvijas tūristu mītnēs jūlijā par 8,6% vairāk viesu nekā pirms gada
Latvijas tūristu mītnēs 2023. gada jūlijā apkalpoti 373,8 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 8,6% vairāk nekā 2022. gada jūlijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 703,9 tūkstošus nakšu, kas ir par 1...
Protests pret pieaugšanu. Rīgā atklās izstādi «Scēna», kas veltīta laikmeta fenomenam – mūsdienu jauniešu subkultūrai
"Pamatā tas ir protests pret pieaugšanu, pret nokļūšanu sistēmā kopumā, pret kļūšanu par paklausīgu ierindas pilsoni," Latvijas Radio 1 raidījumā "Kultūras rondo" par jauniešu kopienu, kam veltīta izstāde "Scēna", skaidroja tās autors, fotogrāfs Arnis ...


Komentāri