lv
q5wvqn7izDR1gIHN7J22xk9gDgRHNdO3KTja2ph2
2332698

Farmācijā strādājošam Indijas pilsonim Saeima piešķir arī Latvijas pilsonību

Farmācijā strādājošam Indijas pilsonim Saeima piešķir arī Latvijas pilsonību

Saeima šodien piešķīra Latvijas pilsonību farmācijas jomā strādājošam Indijas pilsonim Kananam Višvanatam.

Višvanatu atzina par Latvijas pilsoni, saglabājot arī Indijas pilsonību.

Višvanats ir dzimis 1975.gadā Indijā. Kā klāstīts lēmumprojekta anotācijā, kopš 1998.gada Višvanats darbojoties farmācijas nozarē, vadot un attīstot farmācijas uzņēmumus, kuri ražo farmācijas starpproduktus. Kopš 2019.gada viņš ar ģimeni uzturas Latvijā un šeit esot izveidojis "vairākus farmācijas nozares uzņēmumus".

Višvanata darbība Latvijā saistīta ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA). Viņš ir LZA goda mecenāts, atbalsta akadēmijā notiekošo Starptautisko Ekonomikas forumu un citus pasākumus. Višvanats atbalstot Izcilības un atvērto inovāciju centra izveidi uz LZA bāzes zinātnieku piesaistīšanai un noturēšanai Latvijā, zinātnes inovāciju attīstībai un komercializācijai.

Višvanats ar Latvijas zinātniekiem iesaistoties kopīgos inovatīvos pētniecības projektos, "sniedzot nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zinātnei un tautsaimniecībai, piemēram, saules un citu atjaunojamās enerģijas avotu attīstībā". V

išvanats intelektuāli un finansiāli atbalstot sociālo uzņēmējdarbību Latvijā, investējot senioru veselības aprūpes centru attīstībā Latvijā, apgalvots anotācijā.

Deputāti virzās uz Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma atcelšanu

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz to atcelt.

Izskatīšanai komisijās nodoti arī saistītie grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā un Pacientu tiesību likumā.

Veselības ...

Ronalds Briedis dzeju sāka rakstīt, lai izjokotu skolotāju
Ronalds Briedis par dzejnieku kļuva visai savdabīgā veidā, jo kā pusaudzim viņam tā neinteresēja, pat nepatika. Tā iemesla dēļ viņš nolēma izjokot skolotāju, iesniedzot viņai paša sarakstītus dzejoļus. Skolotāja humoru nesaprata, toties nosūtīja Briedi...
Pie Saeimas notiek pikets pret Stambulas konvencijas ratificēšanu

Parlamentā nepārstāvētās partijas "Suverēnā vara" šodien pie Saeimas rīkotajā piketā pret Latvijas pievienošanos Stambulas konvencijai piedalās aptuveni 30 cilvēki, novēroja aģentūra. LETA.

Protestētāji ieradušies ar Latvijas karogu, kā arī plakātiem, k...



Komentāri