lv
3G5nnOswixVMs08NQ9mIy0fvXVt2d8XYk1ngf9Yh
2329606

Mākslinieku savienības prezidents ar lielām cerībām raugās uz Loginu

Mākslinieku savienības prezidents ar lielām cerībām raugās uz Loginu

Topošās kultūras ministres Agneses Loginas (P) darba gaitas liek "ar lielām cerībām" raudzīties uz viņas darbu jaunajā amatā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) prezidents Igors Dobičins.

Dobičins atzīmēja, ka Rīgas domes deputāte strādājusi gan Pilsētas attīstības komiteja, gan Izglītības, kultūras un sporta komitejā, kā arī pilda Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Rīgas kino muzeja direktores pienākumus.

Dobičins norādīja, ka ar Loginu kā muzeja direktori ir notikusi sadarbība vairākos jautājumos. "Nežēlīgi, protams, ka viņa piekritusi vadīt Kultūras ministriju bez nozarei pietiekama finansējuma. Pastāv iespēja, ka Logina lobēs kino nozari. Tas ir neizbēgami. Vienlaikus jāsaka, ka viņa ir koleģiāla un saprotoša," vērtēja Dobičins.

LMS prezidents uzsvēra, ka Loginai kultūra nav pilnīgi sveša, nav tā, ka viņa iekāpusi nozarē, par kuru politiķe neko nezinātu. Viņš pauda cerību, ka topošā kultūras ministre veicinās Rīgas domes lielāku iesaisti profesionālās kultūras nozarē, tostarp arī vizuālajā mākslā.

"Būtu lieliski, lai rudenī Rīgā atkal notiktu kultūras aktivitātes, lai vizuālā māksla parādītos plašāk. Ir demontēti "vecās ideoloģijas" objekti, ir laiks jaunajai ideoloģijai. Mums ir jābūt radošiem un atvērtiem," sacīja Dobičins.

Viņa skatījumā, līdzšinējā ministra Naura Puntuļa (NA) vadībā daudzi kultūras projekti "peldot" un nav pietauvojušies. "Visur ir vajadzīga skaidrība, piemēram, saistībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju. Manuprāt, Logina saprot, ka šis projekts ir jāvirza uz priekšu," sacīja Dobičins.

Navaļnija fonda vadītāja aicina Baltiju pārskatīt liegumu automašīnām ar Krievijas numuriem
Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija dibinātā Starptautiskā Korupcijas apkarošanas fonda vadītāja Marija Pevčiha trešdien paziņoja, ka nosūtījusi vēstules Latvijas, Lietuvas un Igaunijas varasiestādēm, lūdzot pārskatīt aizliegumu iebraukt automašī...
Krāslavas novadā aizturēta četru nelegālo imigrantu grupa

Otrdien Krāslavas novadā Valsts policija aizturējusi četru nelegālo imigrantu grupu, informēja robežsardze.

Bērziņu pagastā aizturēti divi Sīrijas un divi Indijas pilsoņi, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši Latvijas-Baltkrievijas robežu un polici...

Radošo savienību padome izteikusies par topošo kultūras ministri

Rīgas domes deputātei, topošajai kultūras ministrei Agnesei Loginai (P) ir jāļauj strādāt, savukārt rezultāti tiks vērtēti vēlāk, sacīja Latvijas Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Inga Brūvere.

Viņa atzīmēja, ka Loginai ir profesionāla izgl...



Komentāri