lv
YkLmxJdx0aN5pibqpv1OdaU6gtYXCY861YCCOtcU
2325943

Dabas muzejā no sodienas būs skatāma sēņu izstāde

Dabas muzejā no sodienas būs skatāma sēņu izstāde

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no šodienas līdz 17.septembrim būs skatāma izstāde "Sēnes 2023", informēja muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe.

Līdzās muzeja darbinieku dabā ievāktajam materiālam būs skatāma vēl viena izstāde, kas būs veltīta gļotsēnēm un to pētniecībai.

Arī šogad sēņu izstādes rīkotāji brauks dabā un centīsies sarūpēt pēc iespējas interesantāku materiālu, lai apmeklētāji varētu pārliecināties par savām zināšanām un apgūtu galvenās pazīmes, pēc kurām noteikt līdzīgās sugas.

Sēņu klāsts katru dienu tiks papildināts, un eksponētās sēnes būs sakārtotas ērti uztveramās grupās - ēdamās, neēdamās, indīgās un aizsargājamās. Turklāt etiķetēs būs norādīts ne tikai sugas nosaukums, bet ēdamajām sēnēm arī ieteicamais apstrādes veids.

Izstādē drīkst ierasties arī ar savām atrastajām sēnēm, jo nereti, tieši pateicoties apmeklētājiem, mikologu rokās nonāk vērtīgi un interesanti sēņu eksemplāri.

Sēņu izstādes apmeklētāji aicināti apmeklēt Dabas muzeja mazo izstāžu zāli, kur pēdējo nedēļu atvērta izstāde "Gļotsēnes Latvijā - krāšņums no plazmodija līdz sporām", kas veltīta Latvijas gļotsēnēm un to pētniecībai.

Gļotsēņu daudzveidību dažādās attīstības stadijās var iepazīt vairāk nekā 100 fotogrāfijās, tostarp gļotsēņu sporu un iekšējo struktūru attēlos. Ar lupu pētāmi gļotsēņu interesentu vākumi vairāk nekā 70 sugām.

Izstādes "Sēnes 2023" ieejas biļete ietver arī izstādes "Gļotsēnes Latvijā - krāšņums no plazmodija līdz sporām" apskati.

Apgabaltiesa šodien turpinās skatīt Grevcovas krimināllietu par melošanu CVK

Rīgas apgabaltiesa šodien plkst.10 turpinās skatīt 14.Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas krimināllietu par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK).

Iepriekš Rīgas pilsētas tiesa Pārdaugavā Grevcovu krimināllietā atzina par vainīg...

Līņi, brekši un karūsas: Maluzvejnieks Babītes ezerā savācis 96 kilogramus zivju

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori naktī uz 12.septembri pie Babītes ezera aizturējuši maluzvejnieku ar 18 zvejas tīkliem, kuru kopējais garums ir 900 metri, informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Maluzvejnieka lomā atradās 96 ...

Lietuvas Muita: Krievijā reģistrētas automašīnas caur robežu netiks ielaistas

Caur Lietuvas robežkontroles punktiem valstī netiks ielaistas automašīnas ar Krievijas numura zīmēm, raidorganizācijai BBC pavēstīja Lietuvas Muitas departaments.

"Krievijā reģistrētas automašīnas caur robežu netiks ielaistas. Skatās nevis uz pilsoņa p...



Komentāri