lv
NbxtECXKJJdAzunIQlewubA4zJCqEo6ife94Kh5z
2325517

Nodibināta Latvijas Elektroauto biedrība

Nodibināta Latvijas Elektroauto biedrība

Ņemot vērā Eiropas Zaļā kursa mērķus klimata pārmaiņu un vides degradācijas seku samazināšanai un pieaugošo elektroautomašīnu īpašnieku skaitu Latvijā, dibināta Latvijas Elektroauto biedrība (LEAB), informēja LEAB valdes loceklis Jānis Bekers.

Biedrība apvieno elektroauto īpašniekus, ar elektroauto jomu saistītos uzņēmējus un entuziastus ar mērķi aizstāvēt elektroauto īpašnieku intereses valdības politikas un normatīvo aktu izstrādē un infrastruktūras attīstībā.

Tāpat paredzēts veidot sadarbību ar infrastruktūras un elektroauto tehnoloģiju uzņēmumiem un veicināt sabiedrības izglītošanu par elektroauto priekšrocībām un lietošanas praksi, sekmējot videi draudzīgā pārvietošanās veida izplatību.

Bekers informē, ka pāris gadu laikā elektroauto skaits uz Latvijas ielām ir daudzkāršojies. 2023.gada pirmajā pusgadā Latvijā reģistrēto elektroauto skaits ir pieaudzis par 33% un sagaidāms, ka pieaugums turpmāk būs vēl straujāks.

Bekers norāda, ka Latvijai vēl jāveic apjomīgs darbs, pielāgojot normatīvos aktus un izstrādājot jaunas stratēģijas, lai veicinātu elektroauto izplatību un ērtu lietošanu. Tāpat iedzīvotāji nav pietiekami informēti par to, kā attīstījušās elektroauto tehnoloģijas, jo izaugsme bijusi strauja. Tāpat LEAB jāpopularizē valsts sniegtais atbalsts elektroauto iegādē.

LEAB darbību plāno īstenot gan izstrādājot ieteikumus un veicinot elektroauto īpašnieku iesaisti nākotnes normatīvo aktu izstrādē un infrastruktūras attīstībā, gan nodrošinot drošticamu informāciju, veicot elektroauto testus Latvijas apstākļos, īstenojot pētījumus un apkopojot ekspertu viedokli.

LEAB valdē ievēlēti elektroauto entuziasti un nozares uzņēmumu pārstāvji - Kārlis Mendziņš, Māris Reliņš, Mārtiņš Stirāns, Artis Markots un Bekers.

Baltijas biržās otrdien lielākais apgrozījums bija...

Baltijas biržās otrdien lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas prāmju satiksmes uzņēmuma "Tallink Grupp" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Tallink Grupp" akcijām veikti 405 darījumi par 998 874 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 1 407 073 akcijas...

Latvijas U-21 futbola izlase EČ kvalifikācijas mačā smagi kapitulē Norvēģijai

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien Drammenē Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā ar rezultātu 0:7 (0:2) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas.

Zaudējums latviešiem arī lika atvadīties no līderpozīcijas apakšgrupā, kur tagad Aleksandra Basov...

Kārlis Ločmelis: Vairāk nekā 100 miljonu ietaupījums topošajiem pensionāriem
Īsumā• Kopš 2018. gada pensiju 2. līmeņa komisijas maksas griestu samazinājums topošajiem pensionāriem ļāvis ietaupīt vairāk nekā 200 milj. eiro.• Latvijas Banka izstrādājusi priekšlikumu grozījumiem Valsts fondēto pensiju likumā; tiek rosināts noteikt...


Komentāri