lv
puo5fff0cSQYsfQm0EZz0BttGmDfVrGbfDFyoQx4
2323377

Piešķirs 182 000 eiro Latvijas-Baltkrievijas robežas pastiprinātai sargāšanai

Piešķirs 182 000 eiro Latvijas-Baltkrievijas robežas pastiprinātai sargāšanai

Valdība otrdien atbalstīja 182 438 eiro piešķiršanu Iekšlietu ministrijai par izdevumiem, ka radušies pastiprināti sargājot robežu ar Baltkrieviju.

Izdevumi tiks kompensēti par jūliju, bet atsevišķās pozīcijās arī par maiju. Izdevumus veido samaksa par virsstundu darbu, piemaksas par nakts darbu, par darbu svētku dienās, par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos, par nozīmīgu ieguldījumu, komandējumu izmaksas un degvielas iegādes izmaksas.

Kopumā šogad no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 7384 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā ir uzņemti 317 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Pārdalīs 3 miljonus eiro valsts pabalstu Ukrainas iedzīvotājiem segšanai

Valdība šodien atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus, kas paredz pārdalīt 3 miljonus eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies no 2023.gada 1.janvāra līdz 31.jūlijam saistībā ar valsts sociālo pabalstu izmaksām Ukrainas civiliedz...

Valmieras pašvaldībā, iespējams, prettiesiski iegūti četri miljoni eiro

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas, ka Valmieras pašvaldības amatpersonas kopā ar vairāku uzņēmumu pārstāvjiem veikušas nelikumīgas darbības, lai pašvaldība prettiesiski iegūtu vairāk nekā četru miljonu eiro Eiropas Reģionā...

ZM valdībā plāno ziņot par kritisko situāciju lauksaimniecības nozarēs

Zemkopības ministrija (ZM) plāno šodien valdībā izskatīt informatīvo ziņojumu par kritisko situāciju lauksaimniecības nozarēs, vēstulē vētrā visvairāk cietušajām pašvaldībām norādīja ZM.

ZM plāno valdību informēt par ražošanai svarīgo resursu un izejvie...



Komentāri